Святкова соковита курочка з хрустким картоплею в духовці

Святкова соковита курочка з хрустким картоплею в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Курку помити і нарізати на шматочки. Скласти курку в каструлю, додати сіль, вичавити сік лимона, покласти три столові ложки майонезу і одну столову ложку аджики, спеції за смаком. Все це добре перемішати і залишити курку в маринаді на півгодини маринуватися.


Поки курка маринується, приступаємо до картоплі. Картоплю почистити від шкірки, нарізати шматочками.

Духовку включити на 250 градусів, щоб попередньо розігріти. Нам знадобиться два дека. Один деко змастити маслом, викласти на нього мариновану курку, другий деко також змастити олією і викласти на нього картоплю.
Поставити деко в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Листи слід міняти місцями, а картоплю і курку перевертати, щоб золотава скоринка була з усіх сторін. Смачна святкова курочка готова! Приємного апетиту!