Святкова закуска – кальмари фаршировані овочами та рисом

Святкова закуска – кальмари фаршировані овочами та рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжні запечені кальмари фаршировані рисом і овочами можна подавати як основну страву, а можна порізати рулетиками і подавати як закуску.

Інгредієнти

очищені тушки кальмарів – 6 штуки
болгарський перець червоний – 300 г
кухонна ароматизована сіль – за смаком
кунжутне масло ароматне – 30 г
солодка кукурудза консервована – 80 г
морква – 150 г
довгозерний рис – 250 г
стручкова квасоля – 80 г
будь-які приправи для овочевих страв – за смаком
свіжі помідори – 180 г
цибуля – 1 головка

Як приготувати Святкова закуска – кальмари фаршировані овочами та рисом

Кальмари, приготовлені з овочами і рисом, можуть стати прекрасним варіантом закуски до новорічного столу.

Покроковий рецепт

Процес приготування:

Добре промити оброблені тушки кальмарів, перекласти їх на блюдо і підсушити, потім нарізати невеликими кубиками помідори і очищену моркву почистити і порізати цибулю.

Підготувати сковорідку з товстим дном, влити в неї кунжутне масло, прогріти його на вогні середньої сили, потім додати нарізані овочі і готувати їх до м’якості при частому помішуванні.

Додати добре промитий рис, за смаком насипати на сковорідку які-небудь приправи і ароматизовану сіль, перемішати і продовжити процес смаження ще п’ять хвилин. Очистити від насіння болгарський перець і нарізати квадратиками, відправити на сковорідку разом зі стручковою квасолею і консервованою кукурудзою, продовжити процес смаження ще п’ять хвилин.

При цьому необхідно постійно стежити за тим, щоб компоненти не пересмажились і не покрилися темною скоринкою, а залишалися м’якими. Влити трохи гарячої води, продовжити процес приготування рису з овочами під кришкою ще вісім хвилин.

Далі необхідно нафарширувати приготовленої начинкою тушки кальмарів. Перекласти фаршировані морепродукти в невелику глибоку форму. Зверху викласти гілочки зелені (для аромату страви) і помідори черрі. Відправити фаршировані кальмари в гарячу духовку і запікати приблизно двадцять хвилин при 180 градусах.