Ніжні запечені кальмари фаршировані рисом і овочами можна подавати як основну страву, а можна порізати рулетиками і подавати як закуску.
Інгредієнти
очищені тушки кальмарів – 6 штуки | |
болгарський перець червоний – 300 г | |
кухонна ароматизована сіль – за смаком | |
кунжутне масло ароматне – 30 г | |
солодка кукурудза консервована – 80 г | |
морква – 150 г | |
довгозерний рис – 250 г | |
стручкова квасоля – 80 г | |
будь-які приправи для овочевих страв – за смаком | |
свіжі помідори – 180 г | |
цибуля – 1 головка |
Кальмари, приготовлені з овочами і рисом, можуть стати прекрасним варіантом закуски до новорічного столу.
Покроковий рецепт
Процес приготування:
Добре промити оброблені тушки кальмарів, перекласти їх на блюдо і підсушити, потім нарізати невеликими кубиками помідори і очищену моркву почистити і порізати цибулю.
Підготувати сковорідку з товстим дном, влити в неї кунжутне масло, прогріти його на вогні середньої сили, потім додати нарізані овочі і готувати їх до м’якості при частому помішуванні.
Додати добре промитий рис, за смаком насипати на сковорідку які-небудь приправи і ароматизовану сіль, перемішати і продовжити процес смаження ще п’ять хвилин. Очистити від насіння болгарський перець і нарізати квадратиками, відправити на сковорідку разом зі стручковою квасолею і консервованою кукурудзою, продовжити процес смаження ще п’ять хвилин.
При цьому необхідно постійно стежити за тим, щоб компоненти не пересмажились і не покрилися темною скоринкою, а залишалися м’якими. Влити трохи гарячої води, продовжити процес приготування рису з овочами під кришкою ще вісім хвилин.
Далі необхідно нафарширувати приготовленої начинкою тушки кальмарів. Перекласти фаршировані морепродукти в невелику глибоку форму. Зверху викласти гілочки зелені (для аромату страви) і помідори черрі. Відправити фаршировані кальмари в гарячу духовку і запікати приблизно двадцять хвилин при 180 градусах.