Для дієтичного меню відмінно підійдуть тефтелі, приготовані з м’яса індички з овочами. Для того, щоб це м’ясне блюдо вийшло менш калорійним, його рекомендується готувати на пару.
Покроковий рецепт
Промити спочатку рис, потім пересипати його в миску і залити крутим окропом, накрити щільно кришкою і відставити приблизно на п’ятнадцять хвилин, всі овочі промити, нашаткувати савойську капусту, порубати цибулю, морквину почистити, нарізати її шматками довільного розміру.
Перекласти всі нарізані овочі в одну миску і подрібнити блендером до стану пюре, додати манну крупу, інтенсивно ложкою перемішати і накрити кришкою.
У велику миску покласти фарш, приготований з м’яса індички, додати замочений рис, овочеву масу з манкою, куряче яйце, влити вершки, насипати спеції і обсмажені кунжутне насіння, вимісити всі інгредієнти добре.
Вологими руками сформувати з м’ясного фаршу з овочами невеликі кульки, перекласти їх на насадку пароварки, готувати тефтелі приблизно п’ятнадцять хвилин, потім подавати їх до столу зі сметанним соусом або кетчупом.