З курячого м’яса можна приготувати ніжні тефтелі, приготування яких займе мінімум часу і сил.
Інгредієнти
суміш сушених прованських – за смаком | |
тонкомолота кам’яна сіль – за смаком | |
філе куряче – 450 г | |
запашний мелений перець – за смаком | |
зубці часнику очищені – дві штуки | |
відварений довгозерний рис – чотири ст. ложки | |
рослинна олія для смаження – за смаком | |
соковитий цибуля ріпчаста середнього розміру – одна штука | |
соковиті помідори великі – три штуки | |
сире яйце куряче добірне – одна штука |
З курячого м’яса можна приготувати ніжні тефтелі, приготування яких займе мінімум часу і сил.
Покроковий рецепт
Спочатку потрібно нарізати довільними шматочками куряче філе, потім цибулю почистити, порізати його дрібніші, пюрировать блендером ці компоненти, насипати варений рис, за смаком додати перець і сіль, після цього розбити в цю ж посуд куряче яйце.
Добре перемішати всі зволоженими руками, сформувати з курячої маси тюфтельки, обсмажити їх з усіх боків у гарячому маслі, а поки вони готуються, можна зайнятися приготуванням томатного соусу для них.
Нарізати довільними шматочками всі помідори, перекласти їх в будь-яку глибоку посуд, додати очищені часникові зубчики і суміш прованських трав, влити олію (одна ст. ложка).
Пюрировать всі ці компоненти блендером, потім приготовлену пряну томатну суміш влити в сковорідку, де готуються курячі тефтелі.
Накрити посуд кришкою і тушкувати тюфтельки в густому томатному соусі приблизно п’ятнадцять хвилин, зняти сковорідку з плити. Подавати до столу.