Тефтелі курки з рисом в томатному соусі

Тефтелі курки з рисом в томатному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З курячого м’яса можна приготувати ніжні тефтелі, приготування яких займе мінімум часу і сил.

Інгредієнти

суміш сушених прованських – за смаком
тонкомолота кам’яна сіль – за смаком
філе куряче – 450 г
запашний мелений перець – за смаком
зубці часнику очищені – дві штуки
відварений довгозерний рис – чотири ст. ложки
рослинна олія для смаження – за смаком
соковитий цибуля ріпчаста середнього розміру – одна штука
соковиті помідори великі – три штуки
сире яйце куряче добірне – одна штука

Як приготувати Тефтелі курки з рисом в томатному соусі

З курячого м’яса можна приготувати ніжні тефтелі, приготування яких займе мінімум часу і сил.

Покроковий рецепт

Спочатку потрібно нарізати довільними шматочками куряче філе, потім цибулю почистити, порізати його дрібніші, пюрировать блендером ці компоненти, насипати варений рис, за смаком додати перець і сіль, після цього розбити в цю ж посуд куряче яйце.

Добре перемішати всі зволоженими руками, сформувати з курячої маси тюфтельки, обсмажити їх з усіх боків у гарячому маслі, а поки вони готуються, можна зайнятися приготуванням томатного соусу для них.

Нарізати довільними шматочками всі помідори, перекласти їх в будь-яку глибоку посуд, додати очищені часникові зубчики і суміш прованських трав, влити олію (одна ст. ложка).

Пюрировать всі ці компоненти блендером, потім приготовлену пряну томатну суміш влити в сковорідку, де готуються курячі тефтелі.

Накрити посуд кришкою і тушкувати тюфтельки в густому томатному соусі приблизно п’ятнадцять хвилин, зняти сковорідку з плити. Подавати до столу.