Соковиті тефтелі в томатному соусі смачні самі по собі, але можуть стати відмінним доповненням до будь-якого гарніру.
Інгредієнти
м’ясо – 500 г | |
рис – 150 г | |
яйце – 1 шт. | |
цибуля – 3 шт. | |
морква – 1 шт. | |
масло пісне – 5 ст. л. | |
сіль – 1,5 ч. л. | |
перець – 1,5 ч. л. | |
борошно – 3 ст. л. | |
томатний соус – 2-3 ст. л. |
Якщо в будинку є невеликий шматочок м’яса, а треба приготувати обід на родину, то тефтелі як раз до речі. Смачне, ситне і в той же час проста страва прикрасить ваш обідній стіл. Готуються тефтелі з курятини, яловичого, свинячого або курячого фаршу з рисом.
Покроковий рецепт
Промиваємо рис, і ставимо варитися на 20 хвилин. Рис повинен вийде напівсирим, не розвареним. Нам тільки треба, щоб він збільшився в розмірах.
Поки вариться рис, режим на невеликі шматки і перекручуємо на фарш наше м’ясо.
Готовий фарш солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце. Дрібно нарізаємо одну цибулину. Додаємо у фарш. Цибулю в фарші краще нарізаний, ніж перекручений на м’ясорубці, так він залишиться всередині тефтелі соковитим. Туди ж висипаємо вже сварившийся рис.
Ретельно перемішуємо наш фарш з рисом і мокрими руками ліпимо невеликі кульки. Опускаємо їх у борошно і обсмажуємо з двох сторін в соняшниковій олії на великому вогні до золотистої скоринки. 2-3 хвилини з кожного боку. Скоринка нам потрібна, щоб всередині м’ясо залишалося соковитим.
Поки підсмажуються тефтелі, для підливи режим решта 2 цибулини і трьом на крупній тертці моркву. Запашні тефтелі перекладаємо в каструлю, і в цій же сковорідці підсмажуємо цибулю і моркву. Солимо і перчимо.
У борошно додаємо томатний соус і трохи води, розмішуємо. У каструлю з тюфтельками додаємо готову зажарку, заливаємо приготовленим соусом, додаємо води стільки, щоб наші тефтелі були майже повністю покриті. І ставимо гаситися на 40-45 хвилин на повільному вогні.
Наші ніжні соковиті тефтелі з м’яса і рису готові. Приємного апетиту.