Тефтелі з рисом

Тефтелі з рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Промиваємо рис, і ставимо варитися на 20 хвилин. Рис повинен вийде напівсирим, не розвареним. Нам тільки треба, щоб він збільшився в розмірах.

Поки вариться рис, режим на невеликі шматки і перекручуємо на фарш наше м’ясо.


Готовий фарш солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце. Дрібно нарізаємо одну цибулину. Додаємо у фарш. Цибулю в фарші краще нарізаний, ніж перекручений на м’ясорубці, так він залишиться всередині тефтелі соковитим. Туди ж висипаємо вже сварившийся рис.



Ретельно перемішуємо наш фарш з рисом і мокрими руками ліпимо невеликі кульки. Опускаємо їх у борошно і обсмажуємо з двох сторін в соняшниковій олії на великому вогні до золотистої скоринки. 2-3 хвилини з кожного боку. Скоринка нам потрібна, щоб всередині м’ясо залишалося соковитим.


Поки підсмажуються тефтелі, для підливи режим решта 2 цибулини і трьом на крупній тертці моркву. Запашні тефтелі перекладаємо в каструлю, і в цій же сковорідці підсмажуємо цибулю і моркву. Солимо і перчимо.



У борошно додаємо томатний соус і трохи води, розмішуємо. У каструлю з тюфтельками додаємо готову зажарку, заливаємо приготовленим соусом, додаємо води стільки, щоб наші тефтелі були майже повністю покриті. І ставимо гаситися на 40-45 хвилин на повільному вогні.

Наші ніжні соковиті тефтелі з м’яса і рису готові. Приємного апетиту.