На будь-швидкий перекус можна приготувати ситний теплий салат з курячої печінки з листям руколи і свіжого огірка.
Інгредієнти
Рукола – жменя | |
Огірок свіжий – 1 шт. | |
Куряча печінка – 340 г | |
Соус солодкий соєвий – 1 ст. ложка | |
Олія – для смаження | |
Заправка для салату: | |
олія оливкова – 1 ст. ложки або по смаку | |
оцет бальзамічний – 2 ст. ложки | |
морська сіль – щіпка | |
подрібнений чорний перець – на смак |
Треба сказати, що теплі салати є найоптимальнішим варіантом закусочних ситних страв для будь-якого свята. Так, наприклад, можна приготувати ситний теплий салат з курячої печінки з листям руколи і свіжого огірка.
Покроковий рецепт
Курячу печінку промити, повністю обсушити і не дуже крупно нарізати. Обсмажити в дуже гарячому маслі при регулярному помішуванні, додавши 1 столову ложку соєвого соусу. Причому, необхідно стежити за тим, щоб печінка не пересушилась в процес смаження і залишалася весь час ніжною і дуже соковитою. В кінці готування злегка посолити обсмажений субпродукт і поперчити за смаком. Вимкнути вогонь, щільно закрити сковорідку кришкою.
Свіжий огірочок помити, нарізати кільцями. Рукколу промити, обсушити на паперовому рушнику.
Приготувати заправку для салату з бальзамічного оцту і оливкового масла, гарненько перемішати, додавши сіль за смаком.
Рукколу перекласти на тарілку, туди ж викласти ще теплу курячу печінку і огірки. Полити салат заправкою. Подавати тепле печінковий салат до столу.