Теплий салат з лисичками

Теплий салат з лисичками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Лисички добре зберігаються і транспортуються, їх можна заготовляти на зиму (сушити, маринувати, солити, заморожувати). Вони хороші тим, що не бувають червивими.

Ці гриби є дуже цінними завдяки кільком полісахаридів, що містяться в них: эргостеролу, хитинманнозе і траметонолиновой кислоті. Хитинманноза є природним антигельмінтиків, тому лисички допомагають позбутися від глистів. Ергостерол діє на ферменти печінки, тому лисички корисні при захворюваннях: гепатит, гемангіом, жирове переродження печінки. Лисички – один з кращих рослинних джерел вітаміну D2 (ергокальциферолу). Ще лисички містять вітаміни А, B1, PP, вісім незамінних амінокислот, мікроелементи (мідь, цинк). Так, вважається, що при вживанні даного гриба підвищується стійкість до інфекційних захворювань, зменшується сухість слизових оболонок і шкіри, поліпшується зір і запобігає запалення очей.

Але сезон збирання лисичок підходить до кінця. І так хочеться ще трохи насолодитися їх чудовими смаковими якостями. Тому я пропоную до Вашої уваги рецепт швидкого і нескладного приготування легкого і чудового теплого салату з лисичками.

Покроковий рецепт