Печінка з варенням і тертим тестом дуже легко приготувати.
Інгредієнти
вершкове масло – 250 – 270 гр. | |
цукор – 1 ст. | |
борошно – 3,5 – 4 ст. | |
варення – 350 – 400 гр. | |
яйце – 2 шт. | |
ванілін – 1 пачка | |
розпушувач – 1 пачка |
Класичний рецепт печива, виготовленого з розсипчастого пісочного тіста з начинкою з смородинного або сливового варення. Деякі господині сумніваються, чи варто його готувати, не уявляють, як тісто можна натерти на тертці. Насправді, тісто для затвердіння поміщається в морозильну камеру, а його структура така, що проблем з подрібненням не виникає. Зате зі столу таке печінка відлітає в першу чергу, навіть при наявності «магазинних» представників по сусідству.
Покроковий рецепт
1. Збираємо перераховані інгредієнти.
2. Масло нарізаємо, засипаємо цукром, збиваємо вінчиком або міксером до пишноти.
3. Розбиваємо яйця. Збиваємо до пишної стійкої маси.
4. У просіяне борошно додаємо ванілін (або ванільний цукор), розпушувач. Вимішуємо гладке тісто.
5. Приготовлену масу розділити на 2 частини: більшу відправляємо в холодильник на 15 хвилин, маленьку – в морозилку на 30.
6. Випікати печиво будемо на пергаментним папері. Розстилаємо її прямо на столі, починаємо розгортати пласт, відповідний за своїми розмірами деку або аркуші для випічки. Тісто дуже м’яке і розсипчасте. Якщо розкачувати прямо на столі, його неможливо перенести на деко.
7. Перекладаємо пергамент з тестом на аркуш.
8. Рівномірно розподіляємо варення, залишаючи краю чистими. В іншому випадку, при нагріванні варення потече, буде горіти. Дістаємо з морозилки залишений раніше невеликий шматочок тіста, натираємо його на тертці. Подрібнювати потрібно безпосередньо над заготівлею, щоб вся маса була розподілена рівномірно.
9. Випікаємо 30 хвилин до готовності. Злегка остиглий пласт акуратно розрізаємо на печиво будь-якої бажаної форми: квадрати, прямокутники, трикутники.