Тещин язик з баклажанів на зиму

Тещин язик з баклажанів на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Я пропоную трохи відійти від класичного рецепту, якщо хто-то, як і мій чоловік не любить болгарський перець, але обожнює цибулю.

Інгредієнти

Баклажани – 3 кг
Помідори – 1 кг
Ріпчаста цибуля – 5 шт
Цукровий пісок – 200 гр
Сіль – 2,5 ст. ложки
Перець мелений – за смаком
Рослинне масло – 100 гр
Оцет – 1 столова ложка
Часник – 1 головка

Як приготувати Тещин язик з баклажанів на зиму

Ароматна яскрава і закуска із стиглих баклажанів та помідорів прикрасить святковий стіл і навіть самий звичайний обід, може стати гарніром до м’ясних страв, доповнити смажену картопельку і просто намазати на хліб. Можна регулювати гостроту закуски, кому як подобається. Рецепт досить простий, може впоратися навіть починаюча господиня.

Покроковий рецепт

Середнього розміру баклажани помити, нарізати кільцями або смужками і замочити в солоній воді, щоб вивести гіркоту, через 30 хвилин промити холодною водою.

Почистити цибулю і часник, цибулю нашаткувати півкільцями.

Помідори помити, зняти шкірку. Для цього зробити неглибокий хрестоподібний розріз зверху і опустити в окріп на 3 хвилини.

Очищені помідори з часником пропустити через блендер або м’ясорубку

Отриману масу поставити на вогонь, додати сіль, цукор, перець, оцет і масло, постійно помішувати, щоб не прилипла до дна каструлі

У киплячу томатну масу додати цибулю і баклажани, тушкувати на середньому вогні близько 30 хвилин.

Викласти наш “Тещин язик” в простерилізовані скляні банки, закатати і прибрати під теплу шубу до повного охолодження. Готово! Приємного апетиту!