Інгредієнти
Кава – 2 чашки кави еспрессо, охолодженого до кімнатної температури | |
Лікер – 3 столові ложки кавового лікеру Тіа Марія (я використовувала апельсиновий — Grand Marnier) | |
Жовток курячий – 2 шт. | |
Цукрова пудра – 1/4 склянки | |
Маскарпоне – 250 г | |
Вершки – 1 стакан | |
Ванілін – 2 чайні ложки | |
Печиво – 250 г печива для тірамісу (близько 20 шт печива «Савоярді») | |
Какао-порошок – для присипки |
Як приготувати Тірамісу
Покроковий рецепт
Збити яєчні жовтки і цукор міксером до піни (2-3 хвилини). Додати маскарпоне і заважати до отримання однорідної маси. Збити вершки і ваніль до піків, потім акуратно ввести їх в яєчну суміш. Яєчні білки збити міксером до піків, додати їх до приготовленої вище суміші, акуратно перемішати. У неглибокій мисці змішати каву і лікер. Швидко занурити печиво по одному (але не замочувати) і викласти ними дно страви. Змастити приготованим яєчно-маскарпоновым кремом (1/2 сумішшю).
Повторити з рештою печивом і кремом. Посипати какао. Охолодити (близько 2 годин), можна залишити на добу. Приємного апетиту!