Тірамісу

Тірамісу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Кава – 2 чашки кави еспрессо, охолодженого до кімнатної температури
Лікер – 3 столові ложки кавового лікеру Тіа Марія (я використовувала апельсиновий — Grand Marnier)
Жовток курячий – 2 шт.
Цукрова пудра – 1/4 склянки
Маскарпоне – 250 г
Вершки – 1 стакан
Ванілін – 2 чайні ложки
Печиво – 250 г печива для тірамісу (близько 20 шт печива «Савоярді»)
Какао-порошок – для присипки

Як приготувати Тірамісу

Покроковий рецепт

Збити яєчні жовтки і цукор міксером до піни (2-3 хвилини). Додати маскарпоне і заважати до отримання однорідної маси. Збити вершки і ваніль до піків, потім акуратно ввести їх в яєчну суміш. Яєчні білки збити міксером до піків, додати їх до приготовленої вище суміші, акуратно перемішати. У неглибокій мисці змішати каву і лікер. Швидко занурити печиво по одному (але не замочувати) і викласти ними дно страви. Змастити приготованим яєчно-маскарпоновым кремом (1/2 сумішшю).

Повторити з рештою печивом і кремом. Посипати какао. Охолодити (близько 2 годин), можна залишити на добу. Приємного апетиту!