Тістечко Блонді з журавлиною

Тістечко Блонді з журавлиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Технологія приготування:
150 грамів якісного білого шоколаду ламаємо на маленькі шматочки. Перекладаємо шоколадні шматочки в каструлю, кладемо 200 грамів якісного вершкового масла. Відправляємо каструльку на вогонь і подтапливаем інгредієнти до рідкого і однорідного стану, не заважаємо компоненти ложкою, шоколад може згорнутися, краще погойдуйте каструльку вперед-назад або помішуйте вміст ємності дерев’яною ложкою, щоб вийшла гладка і однорідна суміш без грудочок.

Курячі яйця збиваємо з цукровим піском, до повного розчинення солодких частинок і збільшення маси в об’ємі в 2 рази. До яєчно-цукрової суміші додаємо терту апельсинову цедру і щіпку ваніліну, продовжуємо збивати.

Розтоплені шоколад і масло вливаємо в цукрово-яєчну масу, розмішуємо. Всипаємо до шоколадної основі борошно, яку попередньо пропустимо через дрібне ситечко разом з пекарським порошком, розмішуємо, як тільки борошняні частинки стануть непомітними, припиняємо вимішування міксером на мінімальній швидкості.

50 грамів шоколаду розрізаємо на маленькі шматочки. Додаємо шоколадні шматочки в білосніжне тісто, додаємо 50 грамів сушеної журавлини, розмішуємо.

Роз’ємну форму для випічки, яка повинна бути діаметром 18-20 см, гарненько промасливаем. Викладаємо білосніжне тісто у форму, розрівнюючи його лопаткою або ложкою.

Відправляємо Блонді в духовку, яка повинна бути добре розпечена приблизно на 20-25 хвилин, готовність перевіряємо на суху лучинку.

Готовий десерт остуджуємо і поливаємо глазур’ю з білого шоколаду і вершків (розтопити на маленькій потужності в мікрохвильовій печі залишилися 150 г шоколаду і 2 ст. ложки вершків, перемішати). Залишилися сушені ягідки журавлини, вдавлюємо в глазур зверху. Остиглий повністю десерт ріжемо на порційні трикутники, присипаємо цукровою пудрою.