Тісто для дріжджових пирогов (пиріжки в духовці)

Тісто для дріжджових пирогов (пиріжки в духовці) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Відміряємо потрібну кількість необхідних інгредієнтів. Масло або маргарин розтоплюємо на повільному вогні.


Підігріваємо молоко, додаємо в нього дріжджі.

Додаємо цукровий пісок і залишаємо на пару хвилин, щоб дріжджі подіяли.


Вливаємо в миску з расходившимися дріжджами вершкове і рослинне масло.


Додаємо яйце і сіль. Добре перемішуємо продукти.


Поступово додаємо борошно і замішуємо досить густе тісто.


Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 30-50 хвилин. Чекаємо коли тісто підніметься.


Готове тісто ділимо на частини. Кожну з них перетворюємо в коржик, на середину якої кладемо будь-яку начинку. Защипуємо і формуємо пиріжок.

Пиріжки викладаємо на змащене маслом деко і залишаємо на 15 хвилин. В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.


Випікаємо пиріжки в нагрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Зарумянившиеся пиріжки виймаємо і змащуємо зверху невеликою кількістю масла.


Пригощаємо домочадців смачною домашньою випічкою.