Тісто для вареників і пельменів на молоці

Тісто для вареників і пельменів на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Насамперед приділіть увагу борошні. Як правило, найчастіше для приготування тіста для вареників і пельменів господині використовують пшеничне борошно. Озброїтеся ситом і обов’язково просіяти борошно. Цей процес не тільки допоможе вам позбавитися від смітинок, які можуть зустрічатися в борошні, але і наситити його киснем під час просіювання.

У просіяне пшеничне борошно підсипте заявлена кількість солі. Сипучі інгредієнти відразу перемішайте.

Наступний інгредієнт для нашого пельменного тесту – це харчова сода. Перед додаванням соди борошно, загасіть її оцтом (в рецепті використовується звичайний столовий 9 % оцет).

Зробіть в борошні воронку, використовуючи лопатку або ложку. Невеликий цівкою вливайте в отриману воронку молоко (воно має бути кімнатної температури). Молочний продукт відразу вмешивайте в борошно, допомагаючи, наприклад, виделкою або ложкою.

Коли тісто почне збиратися в грудку, перекладіть його з миски на чисту поверхню столу (або велику обробну дошку). Продовжуйте замішувати тісто вже руками.

Домашнє тісто для пельменів і вареників готово! Воно вийшло у нас еластичним. Дайте тісту трохи «відпочити», накривши рушником, а потім приступайте до ліплення. Начинку вибирайте на свій розсуд і уподобання. Приємної вам роботи!