Тісто «Потопельники»

Тісто «Потопельники» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Сирі дріжджі покласти в глибоку миску, засипати цукром, залишити на 5 хвилин для активації. Якщо заморожені дріжджі, їх потрібно дрібно поколоти ножем і засипати цукром.

Нагріти молоко до температури 40-45 градусів.
Вилити молоко до дріжджів. Перемішати, залишити на 5 хвилин для того, щоб дріжджі «ожили».


В іншій мисці збити яйця з сіллю.
Розм’якшити або розтопити маргарин, додати до яєць. Важливо! Маргарин не повинен бути дуже гарячим – яйця можуть згорнутися. Не має значення, м’який маргарин втручається або розтоплений, пиріжки вийдуть і в тому і в іншому випадку. Перемішати і вилити суміш до дріжджів. Перемішати. Якщо маргарин розтанув не до кінця, тепле молоко йому в цьому допоможе


Просіяти в тісто борошно. Борошно додавати поступово, кожен раз ложкою добре вимішуючи тісто.
Руками тісто місити, тільки ложкою.

Тісто вважається готовим, якщо воно вільно відстає від ложки і від стінки миски.


Два поліетиленових пакетика зсередини змастити рослинним маслом (налити в пакетик 0,5 ложки рослинного масла і розтерти в руках). Викласти тісто у пакетики. Тісто майже рідке, так і повинно бути. Пакетики зав’язати. Попередньо стравити з них зайве повітря. Якщо в області вузла залишилося тісто на стінках пакетика – нічого страшного. Тісто підніметься і щільно закупорить отвір.


Закидаємо пакети з тестом в таз або каструлю з холодною водою. Води повинно бути налито стільки, щоб пакетики вільно плавали. Залишаємо на 20 хвилин – півгодини.