Сьогодні представляю Вашій увазі максимально точно, перевірений неодноразово рецепт і хід приготування вівсяної каші.
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 300 гр. | |
Молоко – 1 л. |
Я дуже люблю готувати. Мені навіть здається, що я кухар від Бога, справжній кулінар, чарівник спецій і гідравлік парових двигунів. В моїй кузні страв, страви – це справжні шедеври. На жаль, мене не взяли б працювати кухарем не в один ресторан: всі мої страви унікальні, але я не можу повторити жоден з них.
Все, здавалося б, нічого, коли справа доходить до тортів і вишуканих салатів, але фірмового страви у мене немає. Я ніколи не користувався кухарський книгою, так само ніколи не зберігав свої рецепти. І уявіть собі, періодично виникають труднощі з наипростейшими стравами, які доводиться повторювати. Але я вирішив рости.
І сьогодні представляю Вашій увазі максимально точно, перевірений неодноразово рецепт і хід приготування вівсяної каші. Враховані необхідні вагові критерії, а так само обсяг рідини і температурний режим. Але і, звичайно ж, наш найбільший головний друг і ворог у цій справі – час. Успіх, без будь-яких помилок гарантований. Приступимо!
Покроковий рецепт
Знадобиться мірний стакан.
Спершу необхідно відміряти чотири склянки молока (або 1 л) і вилити його в каструлі обсягом не менше, ніж півтора літра.
Так само знадобитися півтори склянки вівсяних пластівців. Їх потрібно висипати в молоко.
Тепер потрібно відміряти кількість солі та цукру. У цьому допоможуть мірні ваги і піала, вага якої 82 гр..
Далі за допомогою цих двох предметів слід відміряти необхідну кількість солі (вийшло 10 гр.). Якщо Ви будете готувати кашу з ранку, Вам здасться трохи дивним міряти сіль у вагах, тому точні грами поміщаються в три таких ось ложечки.
Так само кашу не погано приправити цукром. Його кількість можна відміряти так само на вагах за допомогою піалки (вийшло 18г.). Або еквівалент цього: ось чотири таких ось ложечки.
Можна і так сказати: склянка вівсянки, чотири склянки молока, пару пучок солі, 3-4 чайних ложки цукру, варити на малому вогні до приготування. Але ви ж розумієте, що чайні ложки та склянки у нас з Вами такі ж різні, як і дрібки і розуміння величини вогню. Тому я беззастережно використовую мірний стакан. Що стосується часу – рівно 12 хвилин, будьте пунктуальні (не Ви чекаєте кашу – каша чекає на Вас).
Як відомо, маслом кашу не зіпсуєш, але кулінарія – це наука обмежень. Можу сказати ну вже дуже складно: «Адгезія твердих тіл при різних температурах буде різною». Вершкового масла – 42 гр., діліть цей шматочок навпіл (на дві тарілки). Приємною науки і апетиту!