Такий рецепт особливо оцінять ті, хто з якихось міркувань не їсть рибу. Блюдо нічим не поступається їй за смаковими якостями.
Інгредієнти
Тофу – 500 грам | |
Норі – 1 упаковка | |
Соєвий соус – 250 мл | |
Яйце – 1 штука | |
Борошно – 10 столових ложок | |
Молоко – 150 мл |
Основою страви є стрімко набирають популярність продукт, а саме тофу. Він виготовляється з сої і води. Завдяки такому простому складу тофу з допомогою спецій набуває той смак, який необхідний кухареві. Тому вегетаріанці часто його використовують в якості заміни сиру, сиру або риби.
Покроковий рецепт
Насамперед необхідно тофу нарізати на шматочки товщиною близько 1 сантиметра. Скласти отримані бруски в підходящу посуд, залити соєвим соусом так, щоб він повністю покривав тофу. Прибрати в холодильник маринуватися на 5-6 годин, а краще на ніч.
Після того, як тофу просочився соєвим соусом, дістаємо його з холодильника, а самі робимо кляр з яйця, молока і муки. Спочатку збиваємо яйце, до нього виливаємо молоко, а потім поступово підсипаємо борошно до бажаної консистенції, не забуваючи помішувати, щоб уникнути утворення грудочок. Я віддаю перевагу тісто середньої густоти.
Тепер необхідно загорнути тофу в листи норі. Спочатку я дістаю лист водоростей, зверху кладу шматочок тофу, відрізаю смужку норі потрібної ширини, загортаю. З рештою брусочками чинимо так само.
Опускаємо по одному шматочку тофу в кляр і викладаємо на сковороду з розпеченим рослинним маслом.
Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки буквально по парі хвилин на середньому вогні. У підсумку виходить незвичайне і смачне блюдо.