Тофу з норі в клярі

Тофу з норі в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Такий рецепт особливо оцінять ті, хто з якихось міркувань не їсть рибу. Блюдо нічим не поступається їй за смаковими якостями.

Інгредієнти

Тофу – 500 грам
Норі – 1 упаковка
Соєвий соус – 250 мл
Яйце – 1 штука
Борошно – 10 столових ложок
Молоко – 150 мл

Як приготувати Тофу з норі в клярі

Основою страви є стрімко набирають популярність продукт, а саме тофу. Він виготовляється з сої і води. Завдяки такому простому складу тофу з допомогою спецій набуває той смак, який необхідний кухареві. Тому вегетаріанці часто його використовують в якості заміни сиру, сиру або риби.

Покроковий рецепт




Насамперед необхідно тофу нарізати на шматочки товщиною близько 1 сантиметра. Скласти отримані бруски в підходящу посуд, залити соєвим соусом так, щоб він повністю покривав тофу. Прибрати в холодильник маринуватися на 5-6 годин, а краще на ніч.


Після того, як тофу просочився соєвим соусом, дістаємо його з холодильника, а самі робимо кляр з яйця, молока і муки. Спочатку збиваємо яйце, до нього виливаємо молоко, а потім поступово підсипаємо борошно до бажаної консистенції, не забуваючи помішувати, щоб уникнути утворення грудочок. Я віддаю перевагу тісто середньої густоти.




Тепер необхідно загорнути тофу в листи норі. Спочатку я дістаю лист водоростей, зверху кладу шматочок тофу, відрізаю смужку норі потрібної ширини, загортаю. З рештою брусочками чинимо так само.



Опускаємо по одному шматочку тофу в кляр і викладаємо на сковороду з розпеченим рослинним маслом.


Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки буквально по парі хвилин на середньому вогні. У підсумку виходить незвичайне і смачне блюдо.