Том-ям, гаряче серце Таїланду

Том-ям, гаряче серце Таїланду – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготування Тому-Яма не є чимось важким, що потрібно осягати століттями, аж ніяк, приготувати хороший суп в тайському стилі зможе навіть новачок, який буде суворо дотримуватися наступного порядку дій. Для початку потрібно приготувати хороший, наваристий бульйон з «довгограючою» курки, не шкодуйте часу на приготування бульйону, чим смачніше бульйон, тим смачніше і суп.

Як тільки курка стала м’якою, курку вийняти і залишити остигати до кімнатної температури під кришкою. Бульйон процідити і відміряти приблизно один або півтора літра, змішати з такою ж кількістю кокосового молока і поставити на маленький вогонь (не доводьте до кипіння!).

В окремій сковорідці на зачищеному вершковому маслі підсмажуємо листя лайма, лемонграс нарізаний кроками, і галангал, так само, нарізаний кроками. Всі смажимо до повної віддачі ароматів і висипаємо в бульоновую основу (а ось тепер сміливо додаємо температури і доводимо до кипіння).

Поки наш суп доходить, ми додаємо суміш приправ для Те-Яма, і після того, як суп закипів, ставимо малий вогонь і доводимо до смаку (можна додати сік лайма, сіль, перець та інше, що додасть бажаний смак).

Знаючи як приготувати основу, ви сміливо зможете придумати свій, особливий спосіб приготування цього шедеврального страви. Багато людей, додають в основу все, що є під рукою в холодильнику. Не є винятком печериці і помідори черрі, креветки і кальмари, петрушка і кріп.

У приготуванні даного тайського вишуканості вас ніщо не обмежує, включайте фантазію і робіть нові світові шедеври! Приємного апетиту!