Том-ям, гаряче серце Таїланду

Том-ям, гаряче серце Таїланду – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У нашому сучасному світі люди Європи і Америки просто збожеволіли на етнічної кухні, що, безумовно, зачіпає французів за живе. Приміром, в Америці, на каемках доріг часто трапляються банери, на яких вам пропонується спробувати справжній етнічний гамбургер (Саме! Гамбургер можна спробувати з китайським, тайським або навіть корейським смаковими відтінком). На білбордах так і вказують «Скільки людей, стільки й смаків. А який смак твій?».

У цьому-то й полягає справжній дух етнічної тайської кухні: різноманіття смаків збиває з ніг, як міцне вино. Постулат тайської кухні свідчить, що в страві має міститися відразу п’ять основних смаків: гострий, солодкий, кислий, солоний і гіркий. А що стосується самого Таїланду, їжа там може бути настільки гострою, що аж сльози з очей. Тому особливість тайської кухні полягає в тому, щоб знайти баланс, знайти смакової межа.

Інгредієнти для Те-Яма характерні всіма джерелами тайської кухні, і досить рідкісні для Європи, але не поспішайте засмучуватися. У багатьох великих містах Росії можна знайти тайський магазинчик, в якому обов’язково продаються набори основних інгредієнтів для Те-Яма. До того ж, хто шукає, той завжди знайде!

Основні складові тайського супу Том-Ям: листя каффір-лайма – щільні зелені, схожі на свіже лавровий лист, гострі на смак і запашні листя цитрусового; лемонграс – жорсткі рослини, схожі на коренеплід зеленого цибулі, з концентрованим лимонним ароматом без кислого акценту; галангал – схожий на корінь імбиру з квітково-цитрусовий аромат; паста Том-Ям – зібрання різних приправ; кокосове молоко (кокосовий порошок як заміна) – основа бульйону.

Покроковий рецепт