Звичайно, цей рецепт для гурманів! Такий томатний джем з остринкой відмінно поєднується з сиром та м’ясом, приготованим на відкритому вогні. Пробуємо і ділимося враженнями…
Інгредієнти
стиглих томатів – 1,8 кг | |
цукру – 1,5 кг | |
солі – 1 ч. л. | |
червоних пекучих перцю – 2 червоних | |
винного оцту – 25 мл | |
базиліка – пучок | |
коньяку – 25 мл | |
води – 2 ст. л. | |
кукурудзяного крохмалю – 2 ст. л. |
Густий томатний джем з пекучим перцем – це відмінний соус, змішаний з вином і сиром, а також з м’ясом-гриль. Такий джем відмінно різноманітить будь-зимовий стіл і додасть звичним стравам нових смакових ноток.
Покроковий рецепт
• 1,8 кг стиглих помідорів нарізати кубиками, не знімаючи шкірку і не видаляючи насіння.
• Томатні кубики викласти в каструлю, засипати 1,5 кг цукру, перемішати і поставити на повільний вогонь.
• Вміст каструльки поварити, перемішуючи, до зникнення цукру. Потім заправити 1 ч. л. солі, знову перемішати і продовжувати варити.
• Взяти 2 червоні пекучі перці, розрізати їх навпіл, очистити, нарізати кубиками, викласти в томатний джем і вмішати.
• Після джем заправити 25 мл винного оцту, перемішати і варити далі.
• Пучок базиліка помити, обтрусити, дрібно порубати і відправити в джем слідом за пекучим перцем.
• Укомплектований джем поварити приблизно півгодини, потім заправити 25 мл коньяку, перемішати, закип’ятити, зняти з плити і повністю остудити.
• Охолоджений томатний джем проварити ще 2 рази по 15-20 хвилин, кожен раз повністю охолоджуючи його. Під час варіння варення потрібно постійно заважати, а перевіряти його готовність рекомендується тільки після охолодження.
• При останньому проваривании джем можна загущатися. Але це робиться виключно за бажанням. Отже, щоб згустити джем потрібно 2 ст. л. води і стільки ж кукурудзяного крохмалю.
• Крохмаль всипати в холодну воду і розмішати, розчавлюючи грудочки. Крохмальну рідина тоненькою цівкою ввести в киплячий томатний джем.
• Джем перемішати, поварити до загустіння, гарячим розлити по банках, закатати, остудити і відправити на зиму в льох.