1. Помідори помити, нарізати шматками, скласти в чашу блендера. Туди ж додати нарізаний базилік. Перемолоти.
2. Цибулю, картоплю і моркву помити, очистити. Цибулю нарізати четвертинками, картоплю кубиками, моркву кільцями.
3. На дно каструлі налити рослинне масло, всипати цибулю і злегка обсмажити. Потім додати видавлений через чеснокодавку часник. Ще трохи обсмажити.
4. Влити томатну масу в каструлю. Додати води до країв. Всипати всі овочі, крім горошку. Посолити, поперчити. Варити 30 хвилин. Після закінчення цього часу всипати консервований горошок і варити ще 10 хвилин.
5. Суп вийшов дуже густим, насиченим і дуже поживним. Тарілочка такого супу наситить вас без всякого другого блюда.