Млинці з заварного тіста. Простий, легкий і зручний рецепт. Млинці виходять тонкі і золотисті.
Інгредієнти
Борошно – 3 склянки | |
Молоко – 1 стакан | |
Вода – 1 стакан Вода повинна бути гарячою, можна окріп | |
Яйця – 2-3 штуки в залежності від розміру | |
Цукор – 1 – 1.5 столові ложки для десертних млинчиків цукру можна покласти більше | |
Сіль – 0.5 чайної ложки | |
Сода – 0,5 чайної ложки | |
Оцет – 1 чайна ложка | |
Соняшникова олія – 2 столові ложки |
Млинці завжди проста і смачна їжа. Їх можна подавати і як десерт і як закуску. Можна подавати з варенням, згущеним молоком, медом. Або загорнути в них солодку начинку (сир, фрукти). Як закуску або основну страву – з грибами і гречаною кашею, м’ясом. Млинці – це основа, а далі політ вашої фантазії.
Покроковий рецепт
Підготовка інгредієнтів.
Воду нагріти до кипіння.
Борошно просіяти.
В молоко влити гарячу воду, перемішати і розділити навпіл.
В половину суміші молока і води додати яйця, сіль і цукор. Довести до однорідності.
Потроху всипати борошно, змішане з содою, для уникнення утворення грудочок. Добре розмішати. Вийде густе тісто, як на оладки.
У другу половину молока з водою влити оцет. Потім вилити в тісто. Перемішати. Тісто стане більш рідке. Як раз для млинчиків.
Додати соняшникову олію прямо в тісто. Це додасть смаку і еластичності млинців і дозволить смажити їх без додавання олії на сковороду. Ще раз перемішати.
Смажимо млинці. Перед першим змастити сковороду олією. Наступні млинці наливаються на сковороду без додавання на неї масла.
Вийде приблизно 24-25 млинчиків, якщо піч їх на сковороді середнього розміру. По 3 штуки на порцію.
При бажанні гарячі млинці змащуються маслом.