Млинці я готую часто. По-перше, чоловік обожнює, а по-друге, для мене – це паличка-виручалочка. І ось чому.
Раніше я робила тісто і напекала відразу гору млинців. Якщо відразу не знецінювалися, просто розігрівала в мікрохвильовці.
Тепер же – роблю тісто, переливаю в ємність з щільною кришкою і зберігаю тісто в холодильнику. Воно може стояти кілька днів і, скажу по секрету, чим довше стоїть, тим смачніше стають млинці. Не нескінченно, звичайно, але 3-4 дні запросто.
За необхідності, дістаю банку з тестом з холодильника, ставлю сковороду на плиту і печу стільки млинців, скільки потрібно зараз.
Виручає, коли готувати не хочеться або часу немає, коли несподівано гості прийшли, коли до чаю чого-небудь хочеться… і взагалі, повторюся, млинці на молоці у нашому домі люблять усі, можна хоч кожен день піч.
До речі, для млинчиків спеціально купила окрему з невисокими бортиками сковороду з зеленим покриттям. Чомусь, мені здається, саме на зеленій сковорідці у мене почали виходити найсмачніші млинці:) Я пещу і плекаю і ні для яких інших цілей;) не використовую, тільки для випічки тоненьких млинців на молоці.