З приготуванням цих млинців впораються все і навіть дітки.
Інгредієнти
Яйця – 2 (З) або 3 маленьких | |
сіль – щіпка | |
цукор – 1 ст. л. | |
молоко – 400-450 мл | |
борошно – 4-5 ст. л. | |
яблука – 3 шт. | |
кориця – 1 ч. л. | |
цукрова пудра – 1 ч. л. якщо не солодкі яблука | |
рослинна олія – 2 ст. л. |
Напевно є мільйон способів приготувати тонкі млинці. Я пропоную один з найпростіших його рецептів. Млинці тонкі, еластичні і дуже ніжні. За смаком виходять універсальними як для солодкої начинки так і для м’ясний або овочевий.
Із запропонованого кількості інгредієнтів виходить 15 млинців невеликого діаметру.
Покроковий рецепт
Збиваємо яйця сіль і цукор. Цукру лише одну столову ложку, якщо хочете солодкі, то додайте ще одну.
До збитим яйця, додаємо молоко і продовжуємо збивати.
В отриману суміш додаємо борошно 4-5 ложок, все залежить від кількості яєць і рослинне масло. Але тісто має бути рідким.
Разогревам сковорідку, промазуємо маслом, всього один раз на початку смаження. І випікаємо млинці по пару хвилин з двох сторін.
Готуємо начинку: яблука очистити від шкірки і насіння, залити невеликою кількістю води і поставити варитися. Повинні покипіти 5 хвилин, до м’якості.
Виливаємо воду з яблук, пюрируем блендером або протираємо через сито, додаємо корицю і якщо яблука не солодкого сорту, то ложку цукрової пудри.
На млинці викладаємо начику і загортаємо в будь-яку форму.
Приємного апетиту!