Торт Черепаха зі сметанно-масляним кремом та мигдалем

Торт Черепаха зі сметанно-масляним кремом та мигдалем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Збийте міксером яйця, поступово додаючи цукор. Додайте щіпку солі і розпушувач, перемішайте. Потім додайте частинами (не всі) просіяне борошно. У вас вийде рідке тісто.

Деко вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо на деко один великий круг (це буде основа черепашки) і багато маленьких. Одна столова ложка – один маленький гурток.

Тісто буде трохи «набухати», так що дотримуйтеся відстань між гуртками, щоб вони не злиплися при випіканні. Випікайте коржі в розігрітій до 180 градусів духовці близько 5-ти хвилин. У мене вийшло 2 дека.

Вийміть заготовки, остудіть.

Поки остуджувати заготовки можна приготувати крем. Сметану збити блендером разом з цукром. Кількість цукру регулюйте за смаком. Потім додати розм’якшене вершкове масло (!не розтоплене). Збивати не довго, щоб масло не розшарувалося. 5 хвилин достатньо.
Подрібніть мигдаль в блендері або порубаєте ножем.

Збираємо торт. На плоску тарілку викладіть великий корж. Поруч прістройте коржики для голови та 4-х лапок. Змащуємо шар кремом, присипаємо горішками.

Тепер викладаємо коржі у вигляді панцира, постійно зволожуючи їх сметанним кремом і присипаючи подрібненими горішками. В принципі, нічого складного… зробіть кілька шарів.

Приготуємо глазур.
Поломайте шоколад в чашку, додайте вершки і розтопити в мікрохвильовці (Кілька секунд достатньо!). Суміш не повинна кипіти! Краще раніше вийняти і перешкодити, шоколад і так розтопиться в теплих вершках.

Поливаємо черепаху шоколадною глазур’ю… (Можна полити шоколадною глазур’ю і наші шари). Залишаємо випічку в спокої на кілька годин або на ніч, щоб коржі просочилися.

Після просочення торт подаємо до столу. Незвичайно ніжна, сметанна випічка! Дуже смачно!