Торт Наполеон з заварним кремом

Торт Наполеон з заварним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Торт “Наполеон” – це смачний десерт з розсипчастих тістечок, просочених солодким кремом. Його можна купити в магазині, але краще приготувати самостійно в домашніх умовах.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 350 гр.
Маргарин – 250 гр.
Яйце – 1 шт.
Вода холодна – 100 мл
Оцет 9% – 1 / 2 ч. л.
Сіль – 1 щіпка
Крем
Молоко – 1 ст.
Цукровий пісок – 0,5 ст.
Борошно – 1 ст. л. з горбом
Яйце – 1 шт.
Масло вершкове – 100 гр.

Як приготувати Торт “Наполеон” з заварним кремом

Приготовані за цим рецептом коржі виходять розсипчастими і в той же час м’якими. Для просочення використовується заварний молочний крем. За бажанням його можна замінити на звичайну згущене молоко, що прискорить процес приготування торта.

Покроковий рецепт


На суху поверхню столу висипати всю муку. На неї покласти трохи підталий маргарин.


Маргарин порубати ножем, намагаючись якомога менше торкатися його рукою. У результаті повинна вийти розсипчаста крихта.


У склянку вбити яйце і збовтати його виделкою. Влити холодну воду, оцет і посолити. Все ретельно перемішати.


У гірці з борошняної крихти зробити поглиблення і невеликими порціями влити яєчну суміш, поступово збираючи тісто в грудку.

Готове тісто треба вимішувати руками, його слід зібрати в один ком і обмотати плівкою. Тесту потрібно полежати в холодильнику 1,5-2 години. За цей час можна приготувати крем.


Всі інгредієнти для крему слід змішати в невеликій каструльці. Поставити посуд на повільний вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. За цей час маса загусне. Зняти каструлю з плити і остудити крем.

Покласти розм’якшене вершкове масло і збити до однорідної консистенції.


Відпочиле тісто розділити на 8 частин. З кожної скачати тонкий пласт, надати коржу бажану форму, наприклад прямокутну.


Коржі випікати на змащеному олією пергаменті в духовці, прогрітій до 200 градусів. Тривалість випікання триває від 5 до 10 хвилин, в залежності від характеристик духової шафи.


Готові коржі укласти стопкою і обрізати зайві краю, які послужать крихтою для посипання. Зібрати торт, рясно промазуючи кожен корж приготованим кремом.

Поверхня торта посипати крихтою, приготовленої з обрізків.


Приємного чаювання!