Самі смачні медяники хороші господині готують в домашніх умовах своїми руками. У кожної в кулінарній книзі знайдеться кілька рецептів торта, але один з них неодмінно є найкращим.
Інгредієнти
Яйце – 3 шт | |
Цукровий пісок – 1 ст. | |
Масло вершкове – 120 гр. | |
Мед – 2-3 ст. л. | |
Сода – 1 ч. л. | |
Борошно – 3,5 ст. | |
Для крему | |
Молоко – 1 ст. | |
Яйце – 1 шт. | |
Цукор – 0,5 ст. | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Масло вершкове – 100 гр. |
Торт Рижик готується з простих і доступних інгредієнтів. Найголовніший компонент – це бджолиний мед, який надає неповторний аромат і смак готового десерту. В якості просочення можуть бути використані згущене молоко, шоколадна паста або будь-крем.
Покроковий рецепт
Масло ріжемо на кубики, додаємо половину цукру.
Ставимо посуд з маслом і цукром на водяну баню. Масло має розтопитися, а цукор розчиниться.
Знімаємо посуд з вогню, додаємо бджолиний продукт і соду. Все добре перемішуємо і ставимо в бік.
В окрему миску розбиваємо яйця і додаємо половину цукру.
Збиваємо яєчну масу і з’єднуємо з медово-масляною сумішшю.
Ставимо чашу на водяну баню і відразу додаємо 0,5 ст. борошна.
Добре розмішуємо і додаємо ще 1 ст. борошна. Тримаємо тісто на бані до карамельного відтінку.
Поступово додаючи решту борошно, вимішуємо еластичне тісто. Покласти тісто в холодильник на пару хвилин.
Поки тісто відпочиває, готуємо крем. Для цього змішуємо всі інгредієнти, крім олії, в каструльці. Ставимо на повільний вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи масу.
Знімаємо з вогню, охолоджуємо, додаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером до однорідного стану.
Тісто розділяємо на 5-6 частин. Кожну розгортаємо в пласт товщиною 0,5 див.
Деко застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо заготовку для коржа. Випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці близько 5 хвилин до зарум’янювання.
Кожен корж відразу промазуємо кремом. По завершенню збирання добре змащуємо краї і поверхню торта.
Торт прикрашаємо за бажанням. Можна використовувати тертий шоколад або горіхи. Даємо просочитися пару годин.