Торт виходить нежирний і не надто солодкий, тому зайві калорії вам не загрожують.
Інгредієнти
Яйце куряче – 2 шт. | |
Масло вершкове – 100 гр. | |
Цукор – 1/3 склянки | |
Мед – 1/2 стіл. ложка | |
Сода – 1 чайн. ложка Без гірки, гасити не обов’язково | |
Борошно – 2 склянки | |
Сметана 15% – 700 гр. |
Тортик швидкого приготування! Якщо у Вас немає часу на випічку, а побалувати себе і своїх близьких чимось смачненьким завжди приємно. Тоді візьміть на замітку цей рецептик. Легкий у приготуванні тортик завжди буде до речі до будь-якого столу.
Покроковий рецепт
Збийте 2 яйця, розтопіть масло, додайте цукор, мед і соду, все перемішайте.
Додайте 2 склянки борошна. Також перемішайте. Щоб тісто не прилипало, змастіть руки олією і зберіть в один колобок. Добре пам’ятаєте його в руках, щоб вийшла однорідна маса.
Змастіть деко і качалку соняшниковою олією і розкачайте рівномірно колобок тесту по всьому листу. Поставте в духовку на 15 хвилин на 180 °С Духовку перед цим розігрівати не потрібно.
Витягніть з духовки коржі і відразу розріжте гарячі коржі на чотири частини.Не давши коржам охолонути, акуратно відокремте їх лопаткою від листа і обріжте краю. Важливо, щоб коржі не встигли охолонути, інакше вони можуть прилипнути до листу.
Розкришите обрізані шматочки в дрібну крихту.
Переверніть корж, покладіть на плоску тарілку і промажте сметаною.
Посипте зверху крихтою, поставте в холодильник. Через годину, дві торт просочиться, коржі стануть м’якими і ніжними. Торт “Медовик” готовий. Приємного апетиту!