Торт Сметанний медовик

Торт Сметанний медовик – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Торт виходить нежирний і не надто солодкий, тому зайві калорії вам не загрожують.

Інгредієнти

Яйце куряче – 2 шт.
Масло вершкове – 100 гр.
Цукор – 1/3 склянки
Мед – 1/2 стіл. ложка
Сода – 1 чайн. ложка Без гірки, гасити не обов’язково
Борошно – 2 склянки
Сметана 15% – 700 гр.

Як приготувати Торт “Сметанний медовик”

Тортик швидкого приготування! Якщо у Вас немає часу на випічку, а побалувати себе і своїх близьких чимось смачненьким завжди приємно. Тоді візьміть на замітку цей рецептик. Легкий у приготуванні тортик завжди буде до речі до будь-якого столу.

Покроковий рецепт

Збийте 2 яйця, розтопіть масло, додайте цукор, мед і соду, все перемішайте.

Додайте 2 склянки борошна. Також перемішайте. Щоб тісто не прилипало, змастіть руки олією і зберіть в один колобок. Добре пам’ятаєте його в руках, щоб вийшла однорідна маса.

Змастіть деко і качалку соняшниковою олією і розкачайте рівномірно колобок тесту по всьому листу. Поставте в духовку на 15 хвилин на 180 °С Духовку перед цим розігрівати не потрібно.

Витягніть з духовки коржі і відразу розріжте гарячі коржі на чотири частини.Не давши коржам охолонути, акуратно відокремте їх лопаткою від листа і обріжте краю. Важливо, щоб коржі не встигли охолонути, інакше вони можуть прилипнути до листу.

Розкришите обрізані шматочки в дрібну крихту.

Переверніть корж, покладіть на плоску тарілку і промажте сметаною.

Посипте зверху крихтою, поставте в холодильник. Через годину, дві торт просочиться, коржі стануть м’якими і ніжними. Торт “Медовик” готовий. Приємного апетиту!