Горіхова нотка додасть унікальності вашого десерту, не кожен гість визначить склад такого тортика.
Інгредієнти
Бісквіт – 3 коржа | |
Пломбирный крем – * | |
Молоко – 130 мл | |
Цукор – 120 гр | |
Яєчні жовтки – 3 шт | |
Ванільний цукор – 2 гр | |
Вершки 33% – 350 мл | |
Шоколадний ганаш – * | |
Молоко – 10 ст. ложок | |
Цукор – 6 ст. ложки | |
Какао – 6 ст. ложки | |
Вершкове масло – 80 гр | |
Марципан – * | |
Сирий мигдаль – 250 гр | |
Ванільний цукор – 2 гр | |
Цукрова пудра – 250 гр | |
Яєчний білок – 2 шт |
Марципан – це еластична суміш горіхів і цукрової пудри/цукру. Торт з начинкою з марципана зробить будь-яке свято ще смачніше.
Покроковий рецепт
Спочатку потрібно приготувати бісквіт, я використовувала готовий.
Якщо ви приготували бісквіт самостійно, йому необхідно дати охолонути, після чого прибрати в холодильник, загорнувши в целофановый пакет або харчову плівку.
Приготування марципана. Горішки мигдалю потрібно очистити від шкірки. Для цього опустимо горішки в крутий окріп, залишимо на 15-20 хвилин. Після, легко очистимо по черзі кожен з них. Потім мигдаль потрібно просушити. Відправляємо його в духовку, при температурі 100 градусів, на 10-15 хвилин, важливо, щоб він не став рум’яний.
Поміщаємо горіхи в блендер і подрібнюємо в максимально дрібний порошок.
Потім у просіяне цукрову пудру додаємо 2 гр ванільного цукру, і відправляємо в блендер разом з помелом горіхів, у співвідношенні 50 на 50.
У готову суміш додаємо 2 жовтки і ретельно перемішуємо ложкою або міксером. Прибираємо в холодильник.
Приступаємо до приготування пломбирного крему. З’єднуємо молоко, цукор і жовтки з ванільним цукром в одній ємності, перемішуємо міксером до однорідного стану.
Потім масу уварюють на водяній бані до загустіння, постійно помішуючи.
Знімаємо з вогню, охолодити і відправляємо в холодильник.
Збиваємо міксером вершки до стійких пік. З’єднуємо з охолодженим кремом. Ретельно перемішуємо.
Приступаємо до складання торта. Поділяємо коржі, на два з них наносимо марципан тонким шаром. Втираємо його в корж, тому що його консистенція як пластилін.
Готуємо шоколадний ганаш.
Змішуємо 3 столові ложки цукру, 3 ст. ложки какао і 5 ст. ложок молока, ставимо на водяну баню, як тільки суміш стане рідкою, додаємо 40 гр вершкового масло. Знімаємо з лазні, і промазуємо шар. Такий ганаш швидко остигає і перетворюється в щільну масу, тому працювати з ним треба теж швидко. Теж саме робимо з іншим коржем.
Як тільки остигне ганаш, можна носити пломбирный крем.
Якщо у вас є форма для складання торта, використовуйте її, якщо немає, підійде форма для випічки або склеєні 2 файлу куточка.
Збираємо торт у такому порядку: корж, промазанный марципаном і шоколадом, потім пломбирным кремом (вже у формі для складання), наступний корж, також промазанный марципаном і шоколадом, пломбирный крем і накриваємо наступним коржем. Прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин. Після цього, можна прикрашати.