Торт з марципаном Шоколадне натхнення

Торт з марципаном Шоколадне натхнення – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Горіхова нотка додасть унікальності вашого десерту, не кожен гість визначить склад такого тортика.

Інгредієнти

Бісквіт – 3 коржа
Пломбирный крем – *
Молоко – 130 мл
Цукор – 120 гр
Яєчні жовтки – 3 шт
Ванільний цукор – 2 гр
Вершки 33% – 350 мл
Шоколадний ганаш – *
Молоко – 10 ст. ложок
Цукор – 6 ст. ложки
Какао – 6 ст. ложки
Вершкове масло – 80 гр
Марципан – *
Сирий мигдаль – 250 гр
Ванільний цукор – 2 гр
Цукрова пудра – 250 гр
Яєчний білок – 2 шт

Як приготувати Торт з марципаном “Шоколадне натхнення”

Марципан – це еластична суміш горіхів і цукрової пудри/цукру. Торт з начинкою з марципана зробить будь-яке свято ще смачніше.

Покроковий рецепт

Спочатку потрібно приготувати бісквіт, я використовувала готовий.
Якщо ви приготували бісквіт самостійно, йому необхідно дати охолонути, після чого прибрати в холодильник, загорнувши в целофановый пакет або харчову плівку.

Приготування марципана. Горішки мигдалю потрібно очистити від шкірки. Для цього опустимо горішки в крутий окріп, залишимо на 15-20 хвилин. Після, легко очистимо по черзі кожен з них. Потім мигдаль потрібно просушити. Відправляємо його в духовку, при температурі 100 градусів, на 10-15 хвилин, важливо, щоб він не став рум’яний.


Поміщаємо горіхи в блендер і подрібнюємо в максимально дрібний порошок.




Потім у просіяне цукрову пудру додаємо 2 гр ванільного цукру, і відправляємо в блендер разом з помелом горіхів, у співвідношенні 50 на 50.

У готову суміш додаємо 2 жовтки і ретельно перемішуємо ложкою або міксером. Прибираємо в холодильник.


Приступаємо до приготування пломбирного крему. З’єднуємо молоко, цукор і жовтки з ванільним цукром в одній ємності, перемішуємо міксером до однорідного стану.

Потім масу уварюють на водяній бані до загустіння, постійно помішуючи.
Знімаємо з вогню, охолодити і відправляємо в холодильник.



Збиваємо міксером вершки до стійких пік. З’єднуємо з охолодженим кремом. Ретельно перемішуємо.


Приступаємо до складання торта. Поділяємо коржі, на два з них наносимо марципан тонким шаром. Втираємо його в корж, тому що його консистенція як пластилін.



Готуємо шоколадний ганаш.
Змішуємо 3 столові ложки цукру, 3 ст. ложки какао і 5 ст. ложок молока, ставимо на водяну баню, як тільки суміш стане рідкою, додаємо 40 гр вершкового масло. Знімаємо з лазні, і промазуємо шар. Такий ганаш швидко остигає і перетворюється в щільну масу, тому працювати з ним треба теж швидко. Теж саме робимо з іншим коржем.

Як тільки остигне ганаш, можна носити пломбирный крем.
Якщо у вас є форма для складання торта, використовуйте її, якщо немає, підійде форма для випічки або склеєні 2 файлу куточка.



Збираємо торт у такому порядку: корж, промазанный марципаном і шоколадом, потім пломбирным кремом (вже у формі для складання), наступний корж, також промазанный марципаном і шоколадом, пломбирный крем і накриваємо наступним коржем. Прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин. Після цього, можна прикрашати.