Торт з мастикою «Слон на галявині»

Торт з мастикою «Слон на галявині» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Бісквітний корж просочити сиропом.

Зробити крем. Розм’якшене масло збити міксером зі згущеним молоком до білого. Корж змастити кремом.
Покласти ще один корж, просочити, змастити кремом.
Покласти 3 – й корж, просочити зовсім трохи. Кремом не змащувати.

Зробити мастику. З рожевої мастики розкачати максимально тонкий великий аркуш.

Накрити їм торт. Розгладити, щоб не було зверху хвиль.

Обрізати ножицями краї, залишаючи 1 см від тарілки. Оборку трохи біля основи торта придавити, а краї розкачати паличкою від барабана, тобто «заволнить» їх, щоб вийшов валан. (Якщо Ви хочете зробити без неї, то просто по краях тарілки обріжте ножем).

З білої мастики зробити частині слона (тулуб, ноги, голова, вуха…).

Частини з’єднати (місця з’єднання досить змочити трохи водою). Зробити квіти і метелика. Дати всьому висохнути (слон сохне довго, десь пів дня, так що краще робити все заздалегідь). Потім прикрасити харчовим барвником розведеним у воді. Висушити.

На торт поставити нашого друга і все прикрасити квітами і метеликом.

Торт «Слон на галявині» готовий. Вам, щоб приготувати такий торт, повозитися треба всього кілька годин, а спогади для дитини залишаться на все життя. Приємного чаювання!