Влітку так не хочеться возитися з жарким духовою шафою, мучитися з бісквітом, переживаючи, підніметься він чи ні, при цьому до солодкого, прохолодному так і тягне. Вихід простий, готуємо торт без випічки!
Інгредієнти
желатин – 10 грам | |
тепла вода – 50 мілілітрів | |
шоколад темний – 1 плитка | |
шоколад темний – 1/2 плитки для посипання | |
сирний сир – 350 грам | |
вершки жирністю 33% – півлітра | |
цукрову пудру – 2 столові ложки з верхом | |
печиво савоярді – 500 грам | |
молоко – для обмакувания печива |
Рецепт торта з печива трохи схожий на тірамісу. Він досить універсальний, дозволяє створювати різні смакові композиції. Так, наприклад, замість молока використовують какао, кава, солодкий чай з різними смаками, молоко з додаванням меду. Печиво теж можна використовувати на свій розсуд.
Час готування вказано без урахування просочення торта.
Покроковий рецепт
Для приготування тортика без випікання потрібно бісквітне печиво. Воно може бути будь-яким, його смак додасть основну смакову ноту десерту. Підійдуть медові, шоколадні, ванільні печива. Навіть якщо воно у вигляді сандвіча з кремом посередині. В такому випадку кожну частину сандвіча відокремлюють один від одного, зіскрібаючи кремову начинку посередині.
Желатин (10 грам) додають до 50 мл теплої води, ці компоненти добре перемішують виделкою, після чого залишають в стороні для набухання желатину.
В мікрохвильовій печі або на водяній бані розтоплюють ламані шматки шоколаду (одна стандартна плитка).
Будь сирний сир (350 грам) збивають міксером до однорідного, м’якого стану, потім по трохи, порціями додають розтоплений шоколад, розтоплений на воді і охолоджений до кімнатної температури набряклий желатин.
Крижані вершки жирністю 33% (півлітра) починають збивати міксером, починаючи з малих оборотів поступово збільшуючи їх до максимально можливого, після чого додають цукор або цукрову пудру (2 столові ложки з верхом). Потім вносимо в шоколадно-сирну масу збиті з цукровою пудрою вершки. Робити це треба акуратно, перемішуючи все лопаткою знизу верх, плавними рухами.
Збірка торта дуже проста. Беруть форму, з якої можна зняти бортик. Викладають вздовж бортика печиво. Тонким шаром покривають дно форми кремом. Печиво вмочують на короткий час в молоко, потім викладають його на тарілку, впритул один до одного. Зверху обмазують печиво кремом, і так кілька шарів. (Якщо ви не хочете викладати бортики у торта, то боковини тортика, так само обмазують кремовою основою).
Зібраний таким чином торт прибирають в холодильну камеру на всю ніч. Прикрашають торт ламаними печивом або крихтою. Я посипала тертим шоколадом.