Вимийте листя м’яти і покладіть їх на рушників, загорніть. Вони повинні бути сухими.
Потім розріжте листя на дрібні шматочки і перекладіть їх у глибоку чашу.
Огірки розріжте навпіл, видаліть серцевину (якщо огірок великий насіння не дуже приємні в салаті). Наріжте огірки півкільцями.
Помідори помийте, поріжте. Огірки і помідори закиньте в салатник.
Цибулю почистіть (краще брати салатний цибулю, червоний, він менш пече), дрібно поріжте і покладіть в салатник.
Маслини без кісточок розріжте навпіл, додайте до овочів.
Приготуйте заправку для салату. Змішайте 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку червоного оцту, додайте за смаком солі і перцю. Вилийте заправку в салат і перемішайте.
Викладіть готовий салат на сервірувальне блюдо. І ось тепер настала черга сиру. Сир дрібно поріжте або покришіть шматочками і посипте зверху салат.
Овочевий грецький салат готовий! За бажанням, можна додати орегано, чорний перець. Приємного апетиту!