Цибулевий суп з сиром – справжня знахідка в скарбничку з рецептами!
Інгредієнти
Вершкове масло – 100 г | |
Цибуля ріпчаста – 4 головки | |
Вино біле сухе – 1 склянка | |
Курячий бульйон – 800 мл | |
Яловичий бульйон – 800 мл | |
Часник – 2 зубчики (подрібненого) | |
Вустерський соус – за смаком | |
Багет – кілька шматочків французького хліба або багета | |
Сир твердий – 150 г тертого сиру (краще твердих сортів) |
У сирного супу з цибулею дуже ніжний, вершковий смак. З хрустким хлібом цибулевий суп просто чарівний. Мм, пальчики оближеш!
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 400 градусів. Розтопити вершкове масло в жароміцної каструлі.
Додати цибулю, нарізану півкільцями, накрити кришкою (злегка відкривши), відправити в духовку на 20 хвилин. Якщо цибуля недостатньо просмажився, збільшуйте час перебування його в духовці, періодично дістаючи каструлю і, помішуючи, щоб він не пригорів.
Дістаньте каструлю з духовки і поставте на плиту на повільний вогонь. Цибулю перемішайте, він повинен вийде коричневий. Влийте вино і тушкуйте 5 хвилин.
Додайте бульйон, вустерський соус, подрібнений часник і варіть ще 30-45 хвилин на дуже слабкому вогні.
Кожен шматочок хліба змастити вершковим маслом і обсмажити скибочки до золотисто-коричневого кольору.
Готовий суп розлити по тарілках. Зверху викласти хрусткі скибочки хліба.
Рясно присипати тертим сиром.
Відразу подавати до столу. Приємного апетиту!