Цибулевий суп на білому вині

Цибулевий суп на білому вині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Головний секрет його насиченого смаку ховається в правильному виборі основного інгредієнта. Ми використовуємо солодкуватий білий цибулю відмінної якості.

Інгредієнти

Бульйон курячий – 1 літр Готуємо заздалегідь, проціджуємо.
Цибуля біла ріпчаста – 500 гр. Найкращої якості.
Часник – 3-4 зубчики
Вино сухе біле – 1 стакан
Оливкова олія – 3 стіл. ложки
Вершкове масло – 50 гр.
Хліб – 200 гр.
Сир – 100 гр. Сири твердих сортів, на ваш смак.
Чебрець – гілочка
Мускатний горіх – за смаком
Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Цибульний суп на білому вині

У різних регіонах Франції існує неймовірне безліч варіацій приготування цибульного супу. Цей рецепт з білим вином, мабуть, один з найпоширеніших і улюблених французами.

Покроковий рецепт

Готуємо звичайний курячий бульйон (близько години). Не солимо його, проціджуємо.

Ріжемо цибулю тонший. Подрібнюємо два-три зубці часнику, один залишаємо для натирання грінок.

У великій сковороді розпускаємо вершкове масло в оливковій.

Обсмажуємо цибулю і часник на сильному вогні до рум’яності 8 хвилин.

Зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати 20 хвилин, поки цибуля не буде карамелизирован. Помішуємо і соскабливаем з дна сковороди утворилася карамель. Вливаємо келих білого сухого вина і продовжуємо помішувати до майже повного її випарювання.

Доливаємо літр гарячого курячого бульйону і даємо закипіти. Зменшуємо вогонь, солимо, перчимо, кладемо листочки чебрецю і мускатний горіх. Залишаємо повільно википати ще хвилин сорок.

Нарізаємо хліб невеликими скибочками і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці.

Натираємо грінки з двох сторін залишилися зубчиком часнику, подрібнюємо сир на тертці.

Розливаємо суп по плошкам. Посипаємо тертим сиром, викладаємо зверху по дві грінки. Додаємо залишки сиру і поставити під гриль на 5 хвилин.


Подаємо до столу негайно.