Головний секрет його насиченого смаку ховається в правильному виборі основного інгредієнта. Ми використовуємо солодкуватий білий цибулю відмінної якості.
Інгредієнти
Бульйон курячий – 1 літр Готуємо заздалегідь, проціджуємо. | |
Цибуля біла ріпчаста – 500 гр. Найкращої якості. | |
Часник – 3-4 зубчики | |
Вино сухе біле – 1 стакан | |
Оливкова олія – 3 стіл. ложки | |
Вершкове масло – 50 гр. | |
Хліб – 200 гр. | |
Сир – 100 гр. Сири твердих сортів, на ваш смак. | |
Чебрець – гілочка | |
Мускатний горіх – за смаком | |
Сіль, перець чорний мелений – за смаком |
У різних регіонах Франції існує неймовірне безліч варіацій приготування цибульного супу. Цей рецепт з білим вином, мабуть, один з найпоширеніших і улюблених французами.
Покроковий рецепт
Готуємо звичайний курячий бульйон (близько години). Не солимо його, проціджуємо.
Ріжемо цибулю тонший. Подрібнюємо два-три зубці часнику, один залишаємо для натирання грінок.
У великій сковороді розпускаємо вершкове масло в оливковій.
Обсмажуємо цибулю і часник на сильному вогні до рум’яності 8 хвилин.
Зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати 20 хвилин, поки цибуля не буде карамелизирован. Помішуємо і соскабливаем з дна сковороди утворилася карамель. Вливаємо келих білого сухого вина і продовжуємо помішувати до майже повного її випарювання.
Доливаємо літр гарячого курячого бульйону і даємо закипіти. Зменшуємо вогонь, солимо, перчимо, кладемо листочки чебрецю і мускатний горіх. Залишаємо повільно википати ще хвилин сорок.
Нарізаємо хліб невеликими скибочками і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці.
Натираємо грінки з двох сторін залишилися зубчиком часнику, подрібнюємо сир на тертці.
Розливаємо суп по плошкам. Посипаємо тертим сиром, викладаємо зверху по дві грінки. Додаємо залишки сиру і поставити під гриль на 5 хвилин.
Подаємо до столу негайно.