Думаю, цей рецепт цілого рибного філе та спаржі чудовий. Подавати таку страву можна і на звану вечерю і до сімейного обіду.
Покроковий рецепт
Філе риби можна запекти цілком, а можна нарізати порційно. Я запікаю цілком. Отже, промийте і обсушіть філе риби. Збризніть соком лимона.
Змішайте майонез і діжонську гірчицю в маленькій мисці. Додайте прянощі/спеції, перемішайте.
Філе викладіть на деко, вистелений фольгою і змащений маслом. Змастіть сумішшю верх риби. Присипте сиром пармезан зверху і злегка натисніть, щоб він прилип.
Спаржу промийте, обріжте кінці. Покладіть спаржу на деко і збризніть оливковою олією, посипте прянощами. Струсніть щипцями або руками спаржу, щоб масло і прянощі обтягнули спаржу з усіх боків. Розкладіть її на деко навколо рибного філе.
Надішліть запікати страву на 25-35 хвилин у духовку, розігріту до 170 градусів. Якщо ви боїтеся, що риба підгорить, накрийте її фольгою. За 5 хвилин до закінчення готування фольгу зняти і запікати рибу ще 5 хвилин або до рум’яного кольору.
*Риба запікається швидко, не передержите її, інакше вона буде сухою.
Подаємо блюдо гарячим. Перед подачею присипте січеною зеленню. Приємного апетиту!