Цитрусовий салат з авокадо, буряком і сиром – легкий рецепт простого салату.
Покроковий рецепт
На помірний вогонь поставити маленьку каструльку і зварити 2 невеликі буряків. Підсушити, остудити, почистити і порізати кружальцями, відкласти в сторону.
Рукколу гарненько промити, обсушити на паперовому рушнику. Викласти зелень на велику плоску чашу. Зверху викласти гуртки буряків і пророслі паростки.
Апельсин очистити від шкірки, розрізати на половину. Одну половину апельсина розламати на шматочки, звільнити від плівки, розрізати м’якоть апельсина. З решти половини вичавити сік.
Авокадо почистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. Розрізати авокадо на кубики. Перекласти шматочки авокадо в глибоку чашку і залити лимонним соком. Потім викласти авокадо в салатник (розкласти по всій поверхні).
Горіхи подрібнити в блендері або дрібно порубати ножем. Посипати салат рубаними горішками, зернами граната і подрібненим сиром.
Оливкова олія і апельсиновий сік змішати в чаші, додати сіль і перець. Приготованою заправкою полити наш салатик. Приготований салат можна прикрасити листочками зелені і подавати негайно до столу.