Цитрусовий салат – чудова зимова страва з авокадо, з руколою, оливками і цитрусових. Він чудово піднімає настрій і нагадує про літо.
Інгредієнти
Мандарин – 1 шт. | |
Апельсин – 1 шт. | |
Грейпфрут – 1 шт. | |
Зрілий і м’який авокадо великий – одна штука | |
Рукола – жменя | |
Оливки – кілька штук | |
Для заправки салату: | |
Ароматне масло оливкове – 2 ст. ложки | |
Тонкомолота сіль морська – за смаком | |
Грейпфрутовий сік свіжовичавлений – 50 мл | |
Червоний винний оцет – 1 ст. ложка | |
Цибуля шалот – трохи |
Якщо у вас є гарний настрій і ви хочете приготувати що-небудь цікаве, то цей рецепт салат з цитрусів для вас.
Покроковий рецепт
Очистити апельсини від шкірки і білої оболонки, розділити на часточки. Очистити його плівки. Грейпфрут очистити від шкірки і нарізати м’якоть кільцями. Мандарин очистити, розділити на часточки.
Очистити авокадо від шкірки, вийняти кісточку, потім нарізати часточками.
Всі вищеназвані компоненти відправити в салатник. Нарізати навпіл оливки, закинути в салатник і додати жменю рукколи.
Приготувати заправку з грейпфрутового соку, невеликої кількості солі, оливкової і червоного винного оцту, перемішати все. Цибуля шалот дрібненько порізати і додати в заправку.
Отриману цитрусову додати заправку в салат, добре все перемішати, потім подавати це легке блюдо до столу.