Цвітна капуста, обсмажена в яйці

Цвітна капуста, обсмажена в яйці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цвітна капуста дуже корисна, легко готується і стане прекрасним доповненням до вашого вечері.

Покроковий рецепт

Отже, почнемо з того, що наш потрібна головка цвітної капусти. Капусту потрібно дуже добре промити під проточною водою, щоб ніде не залишилося піску. Далі розділити капусту на суцвіття і поставити варитися. Воду потрібно закип’ятити, добре посолити, щоб вода була трохи пересоленим, і викласти в неї капусту. Після того, як капуста закипить, варити її потрібно 5-7 хвилин.
*Щоб визначити, зварилася чи капуста, проткніть ножиком ніжку суцвіття, якщо більш-менш м’яке, тоді капуста готова.

Далі, акуратно злийте воду з кастюли, або просто вилкою капусту перекладіть в сито і поставте під дуже холодну воду промиватися. Залиште під водою на 3-5 хвилин.
Далі поставте сито з капустою так, щоб вода скла з капусти. А в цей час займіться приготуванням яєць.


Отже, візьміть три яйця, сіль, приправу (я люблю курячу), за бажанням можна додати чорний мелений перець і добре збийте яйця до утворення невеликої піни. Додайте яйця 2-3 ложки води, і ще раз трохи збийте.

До цього часу капусту можна готувати до смаження. Отже, розріжте ваші великі суцвіття на пласти товщиною 1-1, см, дрібні суцвіття можна не різати, вони і так просмажаться.

Далі, вмочайте шматочки капусти в яйце з двох сторін і викладайте на сковорідку, підсмажити з одного боку, переверніть на іншу сторону, продовжуйте смажити до золотистої скоринки і викладайте зі сковорідки.

Я зазвичай кладу на тарілку паперовий рушник, щоб скло зайве масло, і капуста не була надто жирною.

Ваша цвітна капуста, обсмажена в яйці готова до подачі на стіл. Приємного апетиту!