Готуємо всі необхідні за рецептом інгредієнти.
Томати ретельно промиваємо під проточною водою. Заливаємо їх окропом на пару хвилин. Очищаємо їх від шкірки.
Очищені помідори нарізаємо невеликими кубиками.
У каструлі або глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо борошно. Постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Потім викладаємо підготовлені томати, протертий на тертці часник, томатну пасту, обсмажуємо ще пару хвилин.
У каструлю додаємо 500 мл киплячої води або бульйону і подрібнюємо інгредієнти блендером.
Доливаємо залишився бульйон (воду), ретельно перемішуємо. Готуємо на повільному вогні ще хвилин 15. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо сіль, перець і спеції (базилік, м’яту або будь-які інші за вашим смаком).
При подачі посипаємо натертим сиром. При бажанні можна подавати з грінками. Приємного апетиту!