Турецький томатний суп з сиром

Турецький томатний суп з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо всі необхідні за рецептом інгредієнти.

Томати ретельно промиваємо під проточною водою. Заливаємо їх окропом на пару хвилин. Очищаємо їх від шкірки.

Очищені помідори нарізаємо невеликими кубиками.

У каструлі або глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо борошно. Постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Потім викладаємо підготовлені томати, протертий на тертці часник, томатну пасту, обсмажуємо ще пару хвилин.

У каструлю додаємо 500 мл киплячої води або бульйону і подрібнюємо інгредієнти блендером.

Доливаємо залишився бульйон (воду), ретельно перемішуємо. Готуємо на повільному вогні ще хвилин 15. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо сіль, перець і спеції (базилік, м’яту або будь-які інші за вашим смаком).

При подачі посипаємо натертим сиром. При бажанні можна подавати з грінками. Приємного апетиту!