Турта–грецький пиріг з гарбузовою начинкою

Турта–грецький пиріг з гарбузовою начинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідно заздалегідь приготувати тісто (так як воно має полежати пару годин у холодильнику): просіваємо борошно в ємність для тесту, в центр насипаємо дрібку солі, повільно додаємо теплу воду і замішуємо круте тісто як на пельмені. Накриваємо плівкою, відправляємо в холодильник на 1 годину.

Готуємо начинку для пирога: гарбуз очищаємо, видаляємо насіння, натираємо на крупній тертці

Тісто ділимо на дві частини і тонко розкочуємо. Рослинна олія прожарюємо на вогні, охолодити 5 хвилин, змащуємо їм деко і повністю пласти тіста. Укладаємо один шар, повністю змащуємо маслом, зверху кладемо другий шар, в центр викладаємо начинку з гарбуза, посипаємо цукром, формуємо прямокутник, закриваємо начинку тістом верхнього шару. Всі змащуємо зверху маслом. Потім закриваємо конвертиком частинами нижнього шару, змащуємо маслом. Відправляємо в духовку і запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів

дістаємо пиріг, посипаємо цукровою пудрою, подаємо до чаю. Приємного апетиту!