Інгредієнти для приготування: 6-7 середніх картоплин, свинина 400 грам, соняшникова олія, морква 1 шт., цибулина 1 шт., чорний мелений перець, 2 лаврових листа, зелень, вода, сіль по смаку
Інгредієнти
Картопля – 5-6 штук | |
Свинина – 400 грам | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля – 1 штука | |
Лавровий лист – 2 штуки | |
Перець чорний мелений – За смаком | |
Сіль – За смаком | |
Олія соняшникова – 40-50 гр | |
Зелень – За смаком |
Сьогодні картопля є в будь-якому будинку, з нього готують багато різних страв – супи, пюре, салати, запіканки і т. п. Страви з картоплі не лише смачні, а й дуже корисні, їх можна вживати людям навіть з проблемами в травленні. Найпростіше з страв, яке швидко можна приготувати з нього – це картопля тушкована з м’ясом та овочами.
Покроковий рецепт
Для початку підготуйте всі необхідні продукти.
Помийте і почистіть потрібні овочі (картопля, морква і цибуля).
Картоплю наріжте великими шматками.
Свиняче філе наріжте невеликими шматками.
Натріть моркву на тертці (бажано на крупній). Наріжте цибулю середніми кубиками.
Налийте в каструлю або чавунець соняшникову олію, покладіть туди м’яса, злегка обсмажте його.
Потім додати туди натерту моркву і нарізану цибулю, трохи обсмажте.
Додайте заздалегідь нарізану картоплю і залийте його водою, вище на кілька сантиметрів. Залиште кипіти на повільному вогні 35 хвилин. Потім покладіть 2 лаврових листа, чорний мелений перець і сіль додати за смаком, зелень і нехай покипить ще п’ять хвилин.
Приберіть з вогню і нехай картопля настоїться хвилин десять. Ваша тушкована картопля по-домашньому готова. Приємного апетиту!