Тушкована картопля з мясом кролика в сметані

Тушкована картопля з мясом кролика в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Таке блюдо, напевно, сподобається вам і вашим близьким і стане частим гостем на вашому столі.

Інгредієнти

М’ясо кролика – 500 грам
Картопля – 1000 грам
Ріпчаста цибуля – 2 штучки
Морква – 1 штука
Оливкова олія – 75 мілілітрів
Сметана – 200 мілілітрів
Вода – ——
Мелений чорний перець – за смаком
Часник – 4 зубчики
петрушка свіжа – пучек
Розмарин – гілочка
Лавровий лист – 2 штучки

Як приготувати Тушкована картопля з м’ясом кролика в сметані

Здавна відомо, що м’ясо кролика володіє великою харчовою цінністю і корисними якостями. Але ви навіть не уявляєте собі, який приголомшливий смак притаманний стравам з нього. Тушкована, ніжна картопля з соковитим кроликом в дивовижному, сметанному бульйоні – мій фаворит. Спекотне виходить дуже смачним і ніжним, завдяки використанню домашньої сметани. Подати таку страву можна і на урочистий стіл. Приготувавши цю картопельку, ваша родина буде любити і цінувати вас ще більше.

Готую я таку картопельку, з допомогою незамінною помічниці – мультиварки. Але якщо ви її ще не придбали, можете сміливо готувати звичним для вас способом (час на приготування доведеться збільшити).

Покроковий рецепт

Підготуйте потрібні інгредієнти. Пам’ятайте, від їх якості залежить смак готової страви.

Овочі очистіть від шкірки, добре вимийте. Картоплю поріжте часточками. У мене вона не велика, тому я ріжу на 4 частини, якщо ви використовуєте велику картоплю, ріжте на 6 або 8 частин. Ріпчасту цибулю подрібнити, моркву подрібніть через дрібну тертку.

Тушку кролика розріжте на невеликі шматки. Врахуйте, якщо шматочки будуть дуже маленькі, то м’ясо буде сухим. Промийте водою, висушіть. Перекладіть в миску небагато присолите і поперчіть.

Включаємо мультиварку. Вибираємо режим “Смаження” 15 хвилин. Вливаємо олію. Раздавливаем 2 зубчики часнику, кидаємо в масло, разом з розмарином і чебрецем (у мене як раз чебрець закінчився, так що готувала без нього). Після того як, часник стане блідо-коричневого кольору, витягніть його і інші спеції. Ця процедура потрібна, для того, щоб ароматизувати масло.

У гаряче масло викладайте шматки кролика. Обсмажте до золотистої скоринки, періодично перевертайте. В кінці додайте цибулю і моркву. Трохи підсмажте. Залийте водою. Виберіть режим “Гасіння” 20 хв. Закрийте кришкою.

По закінченню часу, додайте до м’яса картоплю. Залийте сметанною і водою (беріть сметану тільки домашню, з магазинної смак буде зовсім не той). Рідина повинна доходити до рівня картоплі. Покладіть спеції. Закрийте кришкою, налаштуйте програму “Гасіння” 30 хв. (Час залежить від потужності електроприладу).

Поки картопелька гаситься, наріжте часник дуже дрібно. За 3 хвилини до відключення програми, додайте часник. Викладіть на тарілку, посипте зеленою петрушкою. Приємного вам апетиту!