Сьогодні я буду працювати з гомілками, крилами і спинкою. На прикладі даних частин курки, я покажу технологію приготування, опишу етапи. Апетитна курка, тушкована з овочами буде готова через кілька хвилин.
Інгредієнти
курячі стегенця – 300 г | |
крила – 150 г | |
спинка курки – 250 г | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
морква – 1 шт. | |
перець гіркий червоний – 5 г | |
перець болгарський солодкий – 1 шт. | |
масло рослинне – 100 мл для смаження | |
вода – 1 л | |
зелень – за смаком | |
сіль, перець – за смаком |
Є сотні способів приготування курячого м’яса. Один з найбільш простих і смачних рецептів – тушкована курка з сезонними овочами. М’ясо курки – не тільки корисна, багате білком, поживними речовинами, а також дієтичне. Невисока калорійність даного страви, смакові якості, чудовий аромат, не залишать байдужим справжнього цінителя правильного харчування. Домогтися витонченого смаку і божественного аромату, можна поєднуючи натуральні спеції і пряні трави, додаючи овочі і фрукти. Загасивши курку за даною технологією, ви зможете не тільки насолоджуватися чудовим смаком і ароматом, а також розбавити свій повсякденний раціон, побалувати гостей, порадувати сім’ю, похвалитися на роботі новим рецептом. На мій погляд, тушкована курка з овочами, завжди залишається поза конкуренцією. М’ясо виходить ніжне, соковите, в міру жирне. Головний секрет приготування – якість м’яса, вибір посуду. Найбільш вдалим є чавунний казанок. За рахунок товстого дна, чаша прогрівається рівномірно, блюдо готуватися поступово.
Тушкувати курку можна:
– з овочами, зеленню, натуральними травами;
– з грибами і сметаною;
– з додаванням соєвого соусу і базиліка;
– майонезом, сиром, часником.
Підготовка продуктів.
Для приготування тушкованого м’яса, необхідно придбати готову курку, розрізати її на частини. Переконатися, що м’ясо свіже, не розморожене. Я вибираю домашні продукти, для приготування своїх страв.
Переваги тушкованого м’яса:
-
Доступна ціна
Прості інгредієнти.
Елементарна технологія приготування.
Божественний смак ніжного м’яса.
Приступаю до приготування. Готую всі необхідні складові. Викладаю продукти на стіл, що б все було під рукою.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні інгредієнти, очищаємо овочі. Курку моєму, видаляємо зайвий жир.
Розділимо нашу красуню на шматочки. Відкладемо необхідні нам частини.
Лук наріжемо півкільцями.
Морква нашинкуем кільцями.
Перець, гіркий і солодкий, разрежем навпіл, потім часточками.
Ставимо сковороду на плиту і казанок одночасно. Наливаємо по 50 мл рослинного масла в кожну ємність, даємо розігрітися.
Убавим вогонь. У сковороду кладемо окосту. В чавунець крила і спинку. Солимо, перчимо м’ясо.
Ставимо вогонь на максимум і добре смажимо з одного боку наші курячий частини.
Перевертаємо на інший бік, повторюємо процедуру, не забуваємо солити і перчити. Звертаю увагу, просмажити м’ясо потрібно до появи золотистої скоринки.
Перекладаємо окости в казанок, зменшуємо вогонь до мінімуму.Перекладаємо окости в казанок, зменшуємо вогонь до мінімуму.
Додаємо овочі по черзі. Спочатку цибулю, потім моркву, перець. Заливаємо кип’яченою водою, закриваємо кришку.
Тушкувати курку з овочами потрібно близько 40 хвилин. М’ясо, яке ми помістили в казанок – вже абсолютно готове, але жорстке. Тушкуємо курочку на повільному вогні. За 10 хвилин до кінця, додамо свіжу зелень. По закінченню часу, вимикаємо наше готове блюдо, даємо трохи охолонути і можна подавати. Годувати курочкою свою сім’ю я буду на обід в поєднанні з гречаною кашею і кабачками. Один з численних плюсів тушкованого м’яса – вишукана підлива. Поливати овочевим бульйоном можна каші, макарони, картоплю та інші гарніри. Приємного апетиту! Харчуйтеся смачно і правильно.