Тушкована печінка в сметані

Тушкована печінка в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Печінку промити під проточною водою, очистити від плівок і жилок. Нарізати печінку шматочками, бажаного розміру. (Так як печінка у нас буде тушкуватися, замочувати в молоці ми її не будемо).

1 головку ріпчастої цибулі, почистити, дрібно порізати (можна і грубо, півкільцями, за вашим бажанням). Обсмажити цибулю на 20 г вершкового масла до золотистого кольору на середньому вогні (щоб цибуля стала більш м’яким, додайте щіпку солі).

На іншій сковороді з рештою кількістю вершкового масла обсмажити порізану раніше печінку. Смажити печінку індички періодично помішуючи до «побіління» (до готовності смажити не треба, так як в подальшому ми ще будемо гасити).

Потім в сковороду з печінкою перекласти смажений золотистий цибулю. Додати сметану (жирність у мене 20 %). Залити водою. Все перемішати і тушкувати під кришкою 10-20 хвилин (залежно від розмірів шматків). Кришка повинна бути закрита, так як стирчать з води шматочки печінки будуть на повітрі обвітрюватися.

Як загусник сметанного соусу я використовую борошно (деякі мої друзі використовують розведений крохмаль). Борошно можна попередньо обсмажити на сухій сковороді до золотисто-коричневого кольору, вона додасть більш цікавий смак і колір соусу. Але я лінуюся, і не завжди це роблю. Отже, додати 1 – 2 столові ложки борошна (кількість залежить від бажаної консистенції соусу і кількості доданої вами води). Тушкувати ще 2 – 3 хвилини на слабкому вогні до зникнення борошняних грудочок. Посолити за смаком тушковану печінку, перемішати. Зняти з вогню, дати постояти 10 хвилин під закритою кришкою.

Готову тушковану печінку індички можна подавати з будь-яким гарніром: рис, гречка, картопляне пюре, паста… Приємного апетиту!