Для приготування цього рецепту вам знадобиться будь-яка риба, яку ви зазвичай готуєте вдома, цибуля, морква, томатна паста і зовсім небагато часу.
Інгредієнти
свіжа риба – 1 кг | |
цибуля – 1 шт | |
морква – 1 шт. | |
сіль, перець, цукор – за смаком |
Ця страва добре підійде до пюре, а також каші і макаронів. Рецепт досить простий. Готується швидко. А смак такої риби набагато краще, ніж консерви з магазину.
Покроковий рецепт
Отже, для приготування смачної домашньої консерви візьміть 1 кг риби, одну велику моркву порізану кубиками і одну велику цибулину, а також 100-150 грам томатної пасти.
Рибу почистити, добре помити, порізати невеликими шматочками, викласти в миску – посолити і поперчити. Залишити хвилин на 10-15.
Далі, поки риба маринується, готуємо томатну заправку. Цибулю і моркву обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору. Далі додаємо томат, тушкуємо з томатом до готовності, посолити, а так само я ще в томат додаю трохи цукру (1 ст. ложку), щоб заправка не була кислою.
Далі готуємо рибу. Обваляти рибу в борошні і смажити на сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Потім викладаємо рибу на нашу томатну заправку, і додаємо води так щоб риба була повністю покрита. Додаємо чорний перець горошком, закриваємо кришкою і тушкуємо рибу то того моменту, поки вся вода не випарується. Приблизно 10-15 хвилин.
Тушкована риба повністю готова до подачі на стіл. Також її можна скласти в скляну банку і поставити в холодильник, щоб їсти кілька днів. Але враховуйте, що ця риба в якості консерви буде придатна лише 2-3 дні.