Запечений хек в соєвому соусі

Запечений хек в соєвому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечений хек в соєвому соусі з лимоном і паприкою – смачне азіатське блюдо до вашого столу!

Інгредієнти

Хек – 2 стейка
Сіль – за смаком
Лимонний джем – 1 ст. л.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Суміш перців – щіпка
Паприка – 1/2 ч. л.
Сухий часник – щіпка

Як приготувати Запечену хек в соєвому соусі

Запечений хек в соєвому соусі – смачне і просте блюдо на швидку руку! Хек виходить соковитим, ніжним і дуже ароматним! Експериментуйте зі спеціями і додатковими інгредієнтами і ви точно знайдете кращий варіант смачного печеного хека!

Покроковий рецепт

Для початку, потрібно змішати соєвий соус з лимонним джемом, сіллю за смаком і прянощами. Лимонний джем можна легко замінити на суміш з ложки цукру і ложки лимонного пюре або соку.

Стейки хека посолити і натерти перцем. Залишити на 5 хвилин маринуватися.

Помістити стейки хека у форму для випічки, застелене пергаментом. Залити приготовленим соусом з усіх боків і залишити маринуватися ще на п’ять хвилин. Відправити блюдо в духовку на 25 хвилин, розігрівши його до 180 градусів, але не більше. При високих температурах рибка може вийти вкрай сухий.

Ароматна і смачна рибка в соєвому соусі готова!

Подавати запечену рибу можна до картопляного пюре, кашевым гарнірів, рісу або овочевого салату. Блюдо відмінно підкреслить кисло-солодкий, рибний або томатний соус. Приємного апетиту!