Інгредієнти
Яловичина – 1 кг (яловича грудинка) | |
Ріпчаста цибуля – 1 кг | |
Помідори у власному соку – 500 г | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Оцет яблучний – 1 чайна ложка (можна трохи менше) | |
Сіль – за смаком | |
Цукор – 2 столові ложки | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Вода – |
На просторах інтернету знайшла цікавий рецепт тушкованої яловичини з цибулею. Незвичайний Рецепт, так як кількість цибулі дорівнює кількості з м’яса (луку, я так розумію, можна покласти і більше :-)). У дитинстві, як і багато хто, думаю, діти, я не любила цибулю. З віком ця неприязнь пройшла, причому посилилася до «не можна» навпаки))). Яловичину я дуже люблю, як тепер з’ясувалося і цибулю. І ось вирішила спробувати цей рецепт. На підготовку інгредієнтів у вас піде зовсім небагато часу. А ось на плиті готуватися м’ясо довго, близько 2-х годин. В якості м’яса я використовувала яловичу грудинку, так як вона найбільш підходить для гасіння або варіння.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Цибулю почистити, нарізати півкільцями.
М’ясо нарізати невеликими шматочками, видаляючи жир і жили.
На сковороді розжарити масло. Обсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору.
Потім закинути яловичу грудинку і смажити ще 5-7 хвилин, іноді помішуючи. Додати води (щоб приховувало м’ясо). Тушкувати близько 1 години на повільному вогні під кришкою.
Як тільки вода википить наполовину, додати дрібно нарізані помідори і томатний сік, що залишився в банку. У мене банку була на 1/3 порожня, і я додала близько 500 р. Ви ж якщо любите томати, додайте більше, на свій смак. Можна покласти менше помідор і додати томатну пасту.
Потім додати оцет, сіль, цукор і чорний мелений перець. Все перемішати і тушкувати ще близько 1 години або до готовності м’яса.
Виходить м’ясо зі смачною підливою. Лука практично не видно, так як він розварюється, а смак виходить відмінний. На гарнір чудово підійде рис або гречка, який можна полити помідорно-цибулевої підливою.