Тушковані овочі по-японськи

Тушковані овочі по-японськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати і нарізати овочі. 4 моркви почистити, крупно порізати. 200 гр дайкона (білого редису) почистити, нарізати великими кубиками. 1 головку ріпчастої цибулі 1 зубчик часнику почистити, дрібно порізати. Цибулю-шалот гарненько промити, обсушити, порізати. Імбир очистити від шкірки, натерти на дрібній тертці.

Сковорідку поставити на середній вогонь, розігріти 2 столові ложки рослинної олії. На розігрітій олії обсмажити підготовлений раніше імбир (1 столова ложка), часник (1 зубець) та цибуля-шалот (1 шт). Смажити протягом 2 хвилин, потім додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Смажити все разом з цибулею протягом, приблизно, 5-ти хвилин, поки цибуля не стане прозорим. Для м’якості цибулі, можна додати щіпку солі.

Потім в сковороду додати крупно нарізані овочі, моркву і редис дайкон. Смажити овочі протягом 2-х хвилин, періодично помішуючи.

Через 2 хвилини додати в сковороду 2 склянки води, розмішати, дати закипіти. Далі, додати 1 чайну ложку порошкового dashi (суміш рибного бульйону), 2 столові ложки мирина (рисове вино), 2 чайні ложки цукрового піску, 5 столових ложок соєвого соусу, добре перемішати. Довести все до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 30 хвилин (поки дайкон і морква не стануть м’якими). Солити тушкований дайкон і моркву немає необхідності, так як соєвий соус зазвичай занадто солоний і кількість ложок в даному рецепті не мала.

Тушкована морква і редис по-японськи готові. Можна подавати до столу порційно або виклавши все на велике основне блюдо. На гарнір найкраще підійде відварний рис.
Приємного апетиту!