Після того, як всі необхідні продукти купили і підготували, приступити до готування страви. Починати потрібно з того, що має бути кілька сотейників і пару мисок.
Болгарський перець промити, вирізати насіння, знову промити, осушити паперовими рушниками. Взяти сковороду і розігріти олію для смаження, потім викласти перець. Злегка обсмажити з усіх боків, після відкласти в сторону і дати їм відпочити.
Тепер потрібно приготувати начинку. Промити рис, залити водою, готувати до напівготового стану.
Морква помити, почистити і натерти на дрібній тертці. Почистити цибулю і нарізати кільцями, потім кільця покришити ще дрібніше.
Беремо інший сотейник, додаємо масло і «заселяє» туди цибулю. Смажимо цибулю, приблизно, десять хвилин. До нього викладаємо моркву, помішуючи, смажимо. Не забуваємо посолити і поперчити.
Потім, змішати в мисці, рис і смажені цибулю і моркву – доводячи до однорідної маси.
Пропустити часник через чеснокодавку, зелень промити і дрібно нашаткувати.
Помідори, «піддати» окропу, попередньо зробивши надріз (щоб легше знімалася шкірка), потім зняти шкірку і нарізати кубиками.
Помідори, часник і зелень змішати, потім відправити до рису і його «однокласникам». Перемішуючи вже цю суміш, додати ложку томату (кетчуп), посолити, ще раз поперчити і додати чайну ложку цукру.
Фарш для начинки змішати з овочевою масою і за допомогою ложечки нафарширувати болгарський перець. Потім, фарширований перець викласти на сковороду з високими стінками, бажано глибше або каструльку і поставити тушкується на повільному вогні.
Поки все це гаситься, зайнятися соусом, сметану змішати з часником і томатною пастою, часнику повинно бути мало, так як у фарші він вже є.
Після отримання соусу, залити їм перці, накрити кришкою сковороду (каструльку), залишити невеликий отвір, не до кінця закриваючи кришку і тушкувати ще близько 40 хвилин.
Фарширований перець фаршем з рисом і готовий. На тарілку викласти перець і полити соусом з сковороди. Можна сідає за стіл. Приємного апетиту!