Якщо вам подобаються страви, приготовані з свіжої риби, то пропонований рецепт вам обов’язково сподобається. Основний інгредієнт – тунець. Він доповнено морквою і цибулею.
Інгредієнти
Тунець – 1 штука | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Майонез – 2 ст. ложки | |
Вода – 300 мл | |
Сіль – за смаком | |
Приправа – за смаком для рибних страв | |
Цибуля зелена – 0,5 пучка |
Для того, щоб згасити на сковороді тунця разом з овочами, потрібно не так багато часу і продуктів. Тушкуватися наша рибка, оброблена і порізана на шматочки, буде в майонезній заливці. Смак тунця доповнює пасеровку з моркви і цибулі. В рецепті також використовуються спеції, що надають готової тушкованої риби з овочами якусь частку кулінарної пікантності.
Покроковий рецепт
Отже, починаємо підготовку до реалізації рецепта. Тунець повинен бути в размороженном стані. Відрізаємо рибині голову, видаляємо нутрощі, плавці і хвіст. Промиваємо від забруднень під проточною водою морквину, очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Подрібнюємо овочі так: морквину – за допомогою великої терки, ріпчаста цибуля – дрібно шаткуємо. У сковороду вливаємо олію і добре прогріваємо. Перекладаємо для пасерування овочеву нарізку в сковороду. Періодично перемішуємо овочеві інгредієнти.
Паралельно продовжуємо обробляти тунця. Розрізаємо вздовж хребта, а потім на шматочки.
Морква з цибулею на сковороді стали м’якими. Перекладаємо на сковороду шматочки тунця.
Швидко приготуємо заливку. Просто в зручній глибокій мисці змішаємо майонез з кип’яченою водою. Отриману суміш вливаємо на сковороду. Приправляємо інгредієнти за смаком сіллю. Додаємо спеціальну приправу для рибних страв. Якщо така приправа відсутня, то замінюємо її сумішшю мелених перчиком.
Тушкуємо тунця на сковороді з овочами до готовності риби. Потрібно приблизно 20-25 хвилин. В кінці тушковану рибу присипаємо посіченою свіжої зеленню. У нашому рецепті використаний зелений лук.
Апетитний тунець на сковороді з овочами готовий! Подаємо його до столу як самостійне блюдо або доповнюємо тушковану рибку картопляним або іншим улюбленим гарніром. Приємного всім перекусу!